Gulle gevers in Nijmegen

De Hazenkamp Gymsports

De Hazenkamp Gymsports in Nijmegen en omgeving hebben dit afgelopen jaar niet te klagen gehad over de kopers van Grote Clubloten. De gymnastiekvereniging met leden niet alleen in Nijmegen maar ook in Wijchen, Beuningen, Groesbeek, Beek, Molenhoek en Millingen verkocht voor meer dan 12.000 euro aan loten. “Al onze jeugdleden hebben ook enorm hun best gedaan.”, zegt Berthe van de Weem, namens de gymnasten.

Veelal jonge leden

Haar vereniging telt 1.700, meest jonge leden, die met een tegoedbon voor gratis springen in de trampolinezaal in hun nieuwe accommodatie SportQube, werden verleid om zoveel mogelijk loten te verkopen. Ze liepen de laatste maanden van het jaar massaal met lotenboekjes door de regio. “En voornamelijk de jongste leden. We tellen sowieso heel veel kinderen onder de 12 jaar.” In Nijmegen en omliggende plaatsen verkochten die aan familie, vrienden en huis aan huis. “De kinderen zijn erg enthousiast aan de slag gegaan, want ze wilden allemaal heel graag komen springen.”, lacht Berthe. “In onze regio zijn de mensen blijkbaar gul.” De jongeren met volle lotenboekjes, hebben hun ‘cadeautje’ al gebruikt en hebben met hun vriendjes lekker veel kunstjes kunnen doen in de nieuwe springzaal.

Geld voor luchtkussens in pand en satellietzalen

Voor de gymnastiekvereniging van Berthe is de opbrengt meer dan welkom, aangezien ze met hun hoofdvestiging naar een nieuw pand zijn verhuisd. “We hebben nog steeds wensen, we willen graag nog meer Air Track Factory materialen aanschaffen, ook voor onze satellietzalen.” Volgend jaar gaat de club weer voor een nieuw record. “We hebben beter gescoord dan de afgelopen 6 jaren, in 2012 zaten we hier nog boven. Dus dat is de uitdaging.”

Opbrengst Gelderland

In de hele provincie Gelderland is door de gezamenlijke deelnemende verenigingen voor 1.116.750 euro aan loten verkocht tijdens de Grote Clubactie. Van dit totale bedrag gaat 80 procent naar de clubs die meededen aan de Grote Clubactie, naar rato van het aantal door hen verkochte loten.

Clubs verkopen elk jaar meer

De landelijke opbrengst voor de verenigingen is dit jaar bijna 9 miljoen euro geweest. De deelnemende clubs verkopen elk jaar meer loten dankzij de inzet van vooral de eigen jeugdleden. Directeur van de Nationale Stichting Grote Clubactie Frank Molkenboer is dan ook een gelukkig mens. Molkenboer: “De clubs laten zien dat de betrokkenheid van hun leden nog volop leeft. Nederlandse verenigingen tonen aan dat ze prima in staat zijn hun toekomst in eigen hand te nemen”, meent hij. “De ledenparticipatie bij de Grote Clubactie is onverminderd groot.”