Hoe werkt het?

Voordat je aan de slag gaat, lees je op deze pagina wat de Grote Clubactie is. Je krijgt meer informatie over verkoopmethodes en het stappenplan helpt in de organisatie van de Grote Clubactie bij jouw vereniging. Ben jij geïnteresseerd in de Grote Clubactie en wil je graag een informatiefolder ontvangen? Klik dan op onderstaande button.

Informatie aanvragen

De Grote Clubactie

De Grote Clubactie is de grootste actie voor verenigingen in Nederland. Leden van clubs en verenigingen verkopen loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Van de opbrengst van de lotenverkoop gaat 80% meteen naar de clubkas: het hoogste percentage van alle goede-doelen-loterijen!

Welke loten verkoop je?

Er zijn twee soorten loten die verkocht kunnen worden. Er is een lot van € 3,- en een Superlot van € 150,-. Hieronder leggen we uit hoe je deze loten kunt verkopen.

Lot van € 3,-

Dit lot kan op 3 manieren worden verkocht.

1. Verkoopboekje

Met het verkoopboekje gaan verkopers langs bij familie, vrienden en buurtbewoners. Via dit verkoopboekje geven kopers voor de aankoop van hun lot(en) een eenmalige machtiging af. De machtiging wordt afgegeven door deze handmatig in te vullen in het boekje. Met name verenigingen die veel jeugdleden hebben, maken gebruik van deze verkoopmethode.

Voordelen

  • Kinderen hoeven niet met geld over straat
  • De verkopers hoeven maar één keer langs de deur

2. Papieren Lot

De papieren loten worden vooraf door de vereniging voor € 0,60 per stuk ingekocht bij de Grote Clubactie. Lotenkopers betalen contant € 3,- en krijgen een papieren lot. Per lot levert dit € 2,40 op voor de club.

Voordelen

  • Met deze methode van lotenverkoop ontvangt de club meteen het geld.

3. Online

Iedere vereniging kan gratis gebruik maken van een eigen online omgeving waar kopers eenvoudig online een lot kunnen kopen. Deze vorm van lotenverkoop is de perfecte manier voor (oudere jeugd) leden om zo makkelijk loten te verkopen voor de vereniging. Iedere verkoper kan zijn persoonlijke pagina delen via WhatsApp, social media en e-mail met vrienden en familie. Ook voor de vereniging zelf is deze verkoopvorm ideaal. Voor bijvoorbeeld lotenverkoop aan (oud) leden en supporters van de club via e-mail.

Voordelen

  • Een gratis persoonlijke verkooppagina voor de club en de leden
  • Online kopen mensen gemiddeld meer loten dan offline
  • De persoonlijke verkooppagina is eenvoudig te delen via social media en andere online kanalen
  • Je ontvangt een online promotiepakket voor de actie
  • Het online verkoopproces gaat automatisch, geen administratie achteraf

Lot van € 150,-

Het lot van € 150,- kan alleen verkocht worden in de vorm van een Superlot.

Superlot

Deze methode leent zich goed voor oudere jeugdleden, volwassen leden en leden uit de sponsorcommissie (die een affiniteit met verkoop hebben).

Een Superlot, bestaande uit 50 loten van € 3,-, is uitermate geschikt om te verkopen aan sponsors en lokale bedrijven. Daarnaast is gebleken dat Superloten ook veel worden verkocht aan seniorenteams binnen de vereniging. Een Superlot is een mooie vorm van mini-sponsoring waarbij de koper, na het afgeven van een eenmalige machtiging, 50 lotnummers op zijn bankafschrift ontvangt. De vereniging geeft de koper van het Superlot ook een symbolisch fysiek lot.

De incassering wordt uitgevoerd door de Grote Clubactie, waarna de vereniging hier 80% van ontvangt (€ 120,-). Indien de koper graag 50 papieren loten ontvangt om deze bijvoorbeeld te verdelen onder zijn klanten of vrienden, kan dit aangegeven worden op het aankoopformulier.

Grote Clubfeest t.w.v. € 5.000,-.

Met de verkoop van Superloten maakt jouw vereniging kans op het Grote Clubfeest t.w.v. € 5.000,-.

Bekijk hier hoe je een Superlot verkoopt

Verenigingen vertellen

Jaarlijks halen ruim 5.300 verenigingen samen bijna 9 miljoen op door hun deelname aan de Grote Clubactie. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging. Lees hier hoe zij erin slagen om hun doelen te halen!

Succesverhalen

Wij willen deelnemen, en nu?

Of het nu om sport, hobby of cultuur gaat, alle verenigingen zijn bij ons welkom. Als jij jouw vereniging hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie kun je inloggen op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie loten te bestellen om te verkopen.

Start van de Grote Clubactie

Als de actie is gestart verkoopt je vereniging de loten voor € 3,- per stuk. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging. Van de overige 20% wordt een loterij georganiseerd, waarbij lotenkopers vele prijzen kunnen winnen, waaronder € 100.000,-. Dit is al sinds het eerste lot een feit en daarmee ook de kracht van de Grote Clubactie. De gemiddelde opbrengst voor verenigingen is € 1.700,- en varieert tussen de € 400,- en € 20.000,- !

Inschrijven

Belangrijke data Grote Clubactie

De Grote Clubactie 2019 begint dit jaar op zaterdag 14 september en loopt tot en met 10 december. Vanaf deze dag mogen er loten verkocht worden door alle leden van jullie vereniging. Als de verkoopperiode voorbij is vindt de trekking van de loterij plaats op 11 december. Iedereen die een lot gekocht heeft kan vanaf 12 december de loten checken bij ons op de website.
In januari is alles afgerond en ontvangen de verenigingen het opgehaalde bedrag.

De Grote Clubactie Agenda 2019

Stappenplan

In het stappenplan wordt uitgelegd hoe jullie vereniging een succesvolle Grote Clubactie kan organiseren: Heb je een werkgroep, een doel en de verkoopmethode(s) vastgesteld? Schrijf jouw vereniging dan in voor de Grote Clubactie, plaats je bestelling en ga aan de slag! Het Stappenplan van de Grote Clubactie helpt jou hierbij. Lees stap voor stap hoe je een succesvolle Clubactie op jouw vereniging organiseert. Veel succes!

Download het Stappenplan