Loten verkopen

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over het onderwerp loten verkopen.

Loten verkopen

Is het ook mogelijk om de contante verkoop te registreren? Zo ja, hoe?

Nee, het is niet mogelijk om contante loten te registreren in Mijn Grote Clubactie, omdat deze loten niet via eenmalige incasso worden geïncasseerd. Alleen verkochte contante Superloten, eenmalige machtigings-Superloten en eenmalige machtigings-loten dienen geregistreerd te worden bij 'Verkochte loten' in Mijn Grote Clubactie.

Kan een verkoper zelf zien hoeveel loten hij/zij heeft verkocht met de online methode?

Nee, een verkoper kan, via zijn eigen online verkooppagina, niet zelf zien hoeveel loten hij/zij heeft verkocht via de online methode van de Grote Clubactie. Het aantal verkochte loten kan hij/zij wel opvragen bij de clubcoördinator van de vereniging.

Hoe werkt het registreren van een verkocht Superlot via de contante verkoopmethode?

- De Superlot-koper betaalt €150,- aan de vereniging
- De vereniging registreert de aankoop van het Superlot in de online inlogomgeving: 'Mijn Grote Clubactie' bij: 'Verkochte Loten'
- Je kiest voor de betaalmethode Contant
- De Grote Clubactie stuurt 50 contante loten naar het adres van de Superlot-koper
- De Grote Clubactie incasseert €30,- + verzendkosten €2,70 + €1,30 handtekening voor ontvangt = €34,- bij de vereniging


Mag iedereen, van elke leeftijd, loten verkopen?

Ja, iedereen, van elke leeftijd, mag loten verkopen. Wel zijn sommige verkoopmethodes meer geschikt voor jonge lotenverkopers (denk aan de verkoopmethodes: eenmalige machtiging en contant). Terwijl andere verkoopmethodes ideaal zijn voor de volwassen leden binnen je club (denk aan de verkoopmethodes: Superlot en Online). Klik hier voor meer info over de verkoopmethodes.

Hoe werkt het registreren van een verkocht Superlot via eenmalige machtiging?

- Jouw vereniging registreert de aankoop van het Superlot in de online inlogomgeving: 'Mijn Grote Clubactie' bij: 'Verkochte Loten'
- Je kiest voor de betaalmethode Eenmalige machtiging
- De Grote Clubactie incasseert €150,- bij de koper
- De koper ziet op zijn / haar bankafschrift de lotenrange van de 50 gekochte loten staan
- De Grote Clubactie keert aan de vereniging €120,- uit per verkocht Superlot, minus de incassokosten (0,10 per incasso-poging)


Hoe kan ik de jeugdleden, die langs de deuren gaan, zo goed mogelijk instrueren over de Grote Clubactie?

  • Leg ze de betreffende verkoopmethode uit.

  • Gekozen voor de contante verkoopmethode? Dan ontvangen kopers een fysiek lot met lotnummer. Ook ontvangt de koper een bedankbriefje en deurzegel.

  • Gekozen voor eenmalige machtiging? Dan ontvangen kopers het lotnummer op hun bankafschrift. Ook ontvangen zij een bedankbriefje uit het boekje en een deurzegel.

Kan ik meespelen in de Grote Clubactie-loterij met een buitenlands IBAN?

Ja, personen woonachtig in Nederland met buitenlandse IBAN-rekening mogen meespelen met onze loterij. Op onze huidige machtigingsformulieren en op onze website kunnen echter geen BIC-nummers worden ingevoerd. De BIC-nummers hebben wij nodig om van een buitenlands rekeningnummer te kunnen incasseren. Als tijdelijke oplossing willen we daarom vragen om de ingevulde machtiging (met NAW-gegevens) met het BIC-nummer en het IBAN-nummer naar ons te mailen op info@clubactie.nl. Vergeet niet om het registratienummer en/of de naam van de club waarvoor wordt meegespeeld te vermelden. Wij verwerken de machtiging dan in ons systeem. Woon je in het buitenland en heb je een Nederlands IBAN? Dan kun je niet meespelen in onze loterij. In onze vergunning is vastgesteld dat alléén mensen (18+), die woonachtig zijn in Nederland, mogen meespelen in de loterij.

Wij verkopen nu loten via eenmalige machtiging en/of contante verkoop. Is het ook mogelijk om online loten te verkopen?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt in dit geval gratis gebruik maken van de online lotenverkoop door met je inloggegevens in te loggen op de website. Vervolgens ga je naar ‘Mijn Grote Clubactie’ en klik je op Online Verkoop. Hier kun je de online verkoop organiseren.

Hoe kan ik, als vereniging, loten bijbestellen?

Loten kun je per 25 stuks nabestellen. Log in op Mijn Grote Clubactie en ga naar het onderdeel 'Mijn bestellingen'. Klik op: 'Plaats een extra bestelling'.

Vanaf wanneer mogen de loten verkocht worden?

De Grote Clubactie gaat landelijk van start op zaterdag 15 september 2018. De sluiting van de online lotenverkoop en verkoop met eenmalige machtiging is op donderdag 22 november 2018, bij de contante verkoop is dit op dinsdag 11 december 2018.

Kunnen wij ook loten verkopen zonder verkoopboekjes?

Ja! Dat doen vooral verenigingen met ervaring met loten verkopen. Ook verenigingen met weinig jonge leden bestellen hun loten vaak zonder verkoopboekjes.

Kan ik alle verkoopmethodes tegelijk inzetten?

Ja, je kunt alle verkoopmethodes (contant, eenmalige machtiging, online en Superlot) aanvinken bij jouw bestelling.

Wanneer ontvang ik het geld bij deelname met eenmalige machtiging, online verkoop en Superloten (via machtiging)?

Deelnemende clubs die met eenmalige machtiging, online lotenverkoop en Superloten (via eenmalige machtiging) hebben meegedaan, ontvangen de opbrengst van de loten rond 31 januari 2019 op hun rekening.

Doe mee! Schrijf direct uw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel Nederland.

Schrijf uw vereniging in

Staat uw vraag er niet bij?


Servicedesk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825