Extra inkomsten voor jouw gymnastiekvereniging

Ontvang de digitale informatiefolder

Berthe van de Weem

Clubcoördinator De Hazenkamp Gymsports

“Al onze jeugdleden hebben enorm hun best gedaan.”

Opbrengst € 12.376,-

Gulle gevers in Nijmegen

De Hazenkamp Gymsports

Boven de € 10.000,- ophalen met één actie? Dat lukt De Hazenkamp Gymsports uit Nijmegen al meerdere jaren. De opbrengsten van ruim € 12.000,- en bijna € 11.000,- van de afgelopen 2 jaar liegen er niet om. In 2018 verkocht de gymnastiekvereniging met leden uit heel de omgeving meer dan 5.300 loten. “Al onze jeugdleden hebben ook enorm hun best gedaan.”, zegt Berthe van de Weem, namens de gymnasten.

Veelal jonge leden

Haar vereniging telt 1.700, meest jonge leden, die met een tegoedbon voor gratis springen in de trampolinezaal in hun nieuwe accommodatie SportQube, werden verleid om zoveel mogelijk loten te verkopen. Ze liepen de laatste maanden van het jaar massaal met lotenboekjes door de regio. “En voornamelijk de jongste leden. We tellen sowieso heel veel kinderen onder de 12 jaar.” In Nijmegen en omliggende plaatsen verkochten die aan familie, vrienden en huis aan huis. “De kinderen zijn erg enthousiast aan de slag gegaan, want ze wilden allemaal heel graag komen springen.”, lacht Berthe. “In onze regio zijn de mensen blijkbaar gul.” De jongeren met volle lotenboekjes, hebben hun ‘cadeautje’ al gebruikt en hebben met hun vriendjes lekker veel kunstjes kunnen doen in de nieuwe springzaal.

Geld voor luchtkussens in pand en satellietzalen

Voor de gymnastiekvereniging van Berthe is de opbrengt meer dan welkom, aangezien ze met hun hoofdvestiging naar een nieuw pand zijn verhuisd. “We hebben nog steeds wensen, we willen graag nog meer Air Track Factory materialen aanschaffen, ook voor onze satellietzalen.” Volgend jaar gaat de club weer voor een nieuw record. “We hebben beter gescoord dan de afgelopen 6 jaren, in 2012 zaten we hier nog boven. Dus dat is de uitdaging.”

Wat is een realistische opbrengst voor jouw Gymnastiekvereniging?

In de Rekenmodule hieronder kun je zien hoeveel jouw vereniging kan ophalen met één actie.

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? Vul je totaal aantal leden in want de rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Waarom doen gymnastiekverenigingen mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Een actie bij jullie op de club

Willen jullie graag een actie opzetten binnen de vereniging dan kan de Grote Clubactie een goed initiatief zijn. Je kunt de actie namelijk zo groot maken als je zelf wilt. Nieuwsgierig welke mogelijkheden er zijn en wil je meer informatie ontvangen over de Grote Clubactie. Vraag dan de digitale informatiefolder aan.

Tip: Neem de informatiefolder mee naar de club en bespreek de mogelijkheden.

Informatiefolder voor Gymnastiekverenigingen

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie gymnastiekvereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Direct aan de slag? Dat kan!

Als jij jouw vereniging hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je vereniging direct in!