Extra inkomsten voor jouw handbalvereniging

Ontvang de digitale informatiefolder

Anouk Kort

Clubcoördinator Handbalvereniging DSS

“De penningmeester vroeg zich af of het bedrag wel klopte. Zoveel was het!”

Opbrengst € 4.200,-

Door samenwerking sterk!

"De leden hebben heel erg hard gelopen voor de club"

Door Samenwerking Sterk is de naam van de handbalvereniging in Heemskerk. En dat hebben de leden ook laten zien, tijdens de Grote Clubactie in 2018. Met z’n allen hebben ze voor ruim € 4.200 bijeengebracht. “De penningmeester belde me nog daarover”, lacht Anouk Kort, die de coördinatie van de verkoop voor haar rekening nam. “Zij vroeg zich af of het bedrag wel klopte. Zoveel was het!”

Meer kinderen op handbal

Dat het in 2018 zoveel harder liep dan een jaar daarvoor, heeft ook deels te maken met het groeiend aantal leden van de handbalvereniging. “We krijgen regelmatig nieuwe leden. Het internationale succes van de Oranjevrouwen spreekt behoorlijk aan, merk je. Net zoals steeds meer meisjes gaan voetballen, omdat ook het vrouwenelftal het zo goed doet, zien we ook steeds meer kinderen die handballen.”

Stijging van de opbrengst

De stijging van de opbrengst ten opzichte van het jaar daarvoor was dan ook aanzienlijk hoger. “Bijna € 1.000,- meer. De leden hebben ditmaal wel heel erg hard gelopen voor onze club”, zegt Anouk. En alle volle verkoopboekjes moesten natuurlijk ook weer allemaal verzameld en verwerkt worden. Mét bijbehorende namen van de verkopers. “Het is altijd een hele klus, maar het is al het werk waard. “De verkoop is namelijk een mooi zakcentje voor onze club” vertelt Anouk.

Iedereen wordt beloond

DSS kiest er bewust voor om niet de beste lotenverkoper te belonen met een prijs. Anouk: “Als we alleen de beste verkoper belonen, raken de anderen die ook hun best doen teleurgesteld. Daarom wordt iedereen beloond. Dit zorgt ook voor extra stimulans om meer loten te verkopen, denken wij.”

Wat is een realistische opbrengst voor jouw Handbalvereniging?

In de Rekenmodule hieronder kun je zien hoeveel jouw vereniging kan ophalen met één actie.

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? Vul je totaal aantal leden in want de rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Waarom doen handbalclubs mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Een actie bij jullie op de club

Willen jullie graag een actie opzetten binnen de vereniging dan kan de Grote Clubactie een goed initiatief zijn. Je kunt namelijk de actie zo groot maken als je zelf wilt. Nieuwsgierig welke mogelijkheden er zijn en wil je meer informatie ontvangen over de Grote Clubactie. Vraag dan de digitale informatiefolder aan.

Tip: Neem de informatiefolder mee naar de club en bespreek de mogelijkheden.

Informatiefolder voor Handbalverenigingen

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie handbalvereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Direct aan de slag? Dat kan!

Als jij jouw vereniging hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je vereniging direct in!