Extra inkomsten voor jouw hockeyvereniging

Vraag informatie aan

Waarom doen hockeyclubs mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Wij willen deelnemen

Als jij jouw hockeyclub hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je hockeyclub direct in!

Erika Nordkamp

Clubcoördinator Baarnse Mixed Hockey Vereniging

“Een doel dat ieder lid aanspreekt, stimuleert en motiveert ze om veel loten te verkopen”

Opbrengst € 10.000,-

BMHV realiseert een nieuwe blaashal

Een bijzonder en ambitieus doel

De Baarnse Mixed Hockey Vereniging doet sinds een aantal jaren mee aan de Grote Clubactie. Dit levert elk jaar een mooi bedrag op voor de clubkas, maar nog mooier om te zien dat de opbrengsten elk jaar stijgen. Mede dankzij de opbrengst van de Grote Clubactie 2018 hebben ze in 2019 een bijzonder en ambitieus doel kunnen realiseren: een nieuwe blaashal voor zaalhockey.

Doel is dubbele opbrengst

Een blaashal is een opgeblazen koepel van elastisch materiaal die over een harde ondergrond wordt geplaatst. De blaashal staat niet vast en is daardoor makkelijk te verplaatsen. Een blaashal is een flinke investering. In 2017 haalde BMHV een mooi bedrag op, maar ging in 2018 voor een verdubbeling hiervan. In 2019 heeft de hockeyvereniging uit Baarn uiteindelijk de nieuwe blaashal gerealiseerd. Toen haalde ze een bedrag van bijna € 10.000,- op!

Iedereen verkoopt loten

Om het doel te bereiken bedacht BMHV een nieuwe strategie. Erika: "BMHV is een hechte familieclub waarbij iedereen welkom is. Ieder lid krijgt op zijn eigen niveau training en begeleiding, zodat het talent bij iedereen optimaal wordt benut! Wij vragen alle leden om zich in te zetten en loten te verkopen. De club telt in totaal 927 leden en die worden allemaal gestimuleerd loten te verkopen. Zo ook de jeugdleden. 1 of 2 verkochte loten is mooi, maar de potentie van 1 verkoopboekje, maar liefst 100 lootjes, belooft veel goeds! Om dit te bereiken motiveren we ze om weer met de boekjes langs de deuren te gaan, maar ook om loten te verkopen aan ouders en opa’s en oma’s." Volgens clubcoördinator Erika is voor een succesvolle actie van belang een doel te bepalen dat ieder lid aanspreekt. "Dit stimuleert en motiveert ze om veel loten te verkopen."

Superloten verkopen

In 2018 verkochten dus alle leden loten. De junioren en senioren van BMHV werden gestimuleerd om per team minstens 3 Superloten te verkopen. Erika vertelde enthousiast: "Oudere teams kunnen bijvoorbeeld al een Superlot zelf kopen en daarnaast 2 Superloten verkopen aan bedrijven of particulieren. Die krijgen op hun beurt een mooie plek op ons speciaal ontworpen 'Superlotbord' voor de Grote Clubactie. Na de actie organiseren wij voor alle sponsoren een netwerkborrel en de mogelijkheid om deel te nemen aan een keepersclinic of om naar een hockeywedstrijd van BMHV te komen."

Leden hebben zelf ook een winkans

Om de hockeyleden zo goed mogelijk te inspireren en te motiveren, startte BMHV met een feestelijke kick-off op het clubhuis. Per leeftijdsgroep kregen de hockeyleden uitleg over het ambitieuze doel van de vereniging. Ook ontvingen ze tips over hoe ze het beste loten kunnen verkopen. BMHV stelde ook prijzen beschikbaar voor de beste lotenverkoper en teams per doelgroep. Het prijzenpakket bestond uit o.a. cadeaubonnen voor Lego of Playmobil, action camera’s, teamuitjes zoals watersporten, klimmen in het bos of een bioscoopavondje.

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Wat is een realistische opbrengst?

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? De rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie hockeyvereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Direct aan de slag? Dat kan!

Als jij jouw vereniging hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je vereniging direct in!