Hoe werkt het?

Maak een succes van jullie Grote Clubactie! Wij helpen u graag op weg. Voordat u aan de slag gaat, is het handig om goed voorbereid te zijn en kennis te hebben van een viertal onderdelen:

 

1. Wat is de Grote Clubactie?

2. Verkoopmethodes

3. Kosten

4. Stappenplan

Verkoopmethodes

Er zijn 4 verkoopmethodes om loten te verkopen. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. Onderstaand worden de werkwijze, opbrengst, doelgroep en voordelen per methode uitgelegd.


1. Contant

Bekijk deze methode in een filmpje

2. Eenmalige machtiging

Bekijk deze methode in een filmpje

Werkwijze

Werkwijze

De vereniging koopt loten in voor 0,60 per stuk en verkoopt deze voor 3,-. Kopers betalen contant en krijgen een papieren lot. Dit kan ook middels voorinschrijving waarbij kopers hun gegevens achterlaten in een verkoopboekje en bij afgifte van het lot betalen. Een verkoopboekje bestaat uit 20 posities voor lotenkopers en 20 bedankbriefjes met deurzegels. Deze methode leent zich, naast deurverkoop, ook goed voor lotenverkoop op een evenement.

De leden gaan met verkoopboekjes langs de deuren en noteren de gegevens van de lotenkopers in de verkoopboekjes. Een verkoopboekje bestaat uit 20 posities voor lotenkopers en 20 bedankbriefjes met deurzegels. De werkgroep van jullie vereniging registreert de gegevens in Mijn Grote Clubactie. De Grote Clubactie incasseert eenmalig het bedrag bij de lotenkoper, die het lotnummer op zijn/haar bankafschrift ontvangt.

Opbrengst

Opbrengst

De vereniging ontvangt de opbrengst direct contant van de lotenkoper. Dit is
3,- per verkocht lot. 20% hiervan is al bij de inkoop betaald aan de Grote Clubactie. 80% van de opbrengst is immers voor uw vereniging!

De vereniging ontvangt de opbrengst (80% van elk verkocht lot), minus de incassokosten (0,10 per incasso-poging) van de Grote Clubactie. In december wordt de opbrengst overgemaakt op het rekeningnummer van de vereniging.

Doelgroep

Doelgroep

Deze methode leent zich goed voor volwassen leden. Op deze manier krijgt de vereniging direct contant geld voor de contante loten die verkocht worden.

Met name verenigingen die veel jeugdleden hebben maken gebruik van deze verkoopmethode. Op deze manier hoeven kinderen niet met geld over straat.

Voordelen

Voordelen

      * Mogelijkheid tot directe verkoop of tot  verkoop  met latere aflevering loten.

      * Meteen contant geld voor de vereniging.

     * De verkopers hoeven maar één keer langs de deur.

     * De verkopers lopen niet met geld over straat.

3. Online

Bekijk deze methode in een filmpje

4. Superlot
Bekijk deze methode in een filmpje

Werkwijze

Werkwijze

Jullie krijgen in Mijn Grote Clubactie de beschikking over een unieke webpagina waarop loten van jullie vereniging gekocht kunnen worden. Deel deze pagina met potentiële kopers en jullie leden. De leden kunnen de pagina vervolgens verspreiden naar hun vrienden en familie. Na aankoop incasseert de Grote Clubactie het lot met een eenmalige machtiging. De koper ontvangt het lotnummer op zijn/haar bankafschrift.

Het Superlot vertegenwoordigt 50 reguliere loten. Het lot kan worden verkocht aan bijvoorbeeld bedrijven in de regio als een soort mini-sponsoring. Het lot kan contant verkocht worden of via eenmalige machtiging. De koper ontvangt na aankoop een symbolisch Superlot, plus 50 papieren loten of de lotenrange op zijn/haar bankafschrift.

Opbrengst

Opbrengst

De vereniging ontvangt de opbrengst
(80% van elk verkocht lot), minus de incassokosten (
0,10 per incasso-poging), in december van de Grote Clubactie. Dit wordt overgeschreven naar het door de vereniging opgegeven bankrekeningnummer.

            

Bij de contante methode registreert de vereniging het Superlot. De koper betaalt 150,- aan de club. De Grote Clubactie stuurt 50 papieren loten naar het adres van de Superlot-koper. De Grote Clubactie incasseert 34,- bij de vereniging, bestaande uit de 20% die voor de Grote Clubactie is (€ 30,-) en de verzendkosten (4,-).

Bij de
eenmalige machtigingsmethode registreert de vereniging het Superlot. De Grote Clubactie incasseert 150,- bij de koper, welke op zijn/haar bankafschrift de lotenrange van de 50 gekochte loten ziet. De Grote Clubactie keert aan de vereniging 120,- uit per verkocht Superlot, minus de incassokosten (0,10 per incasso).

Doelgroep

Doelgroep

Deze methode leent zich goed voor de oudere jeugdleden en volwassenen. Zij verspreiden de link van hun persoonlijke verkooppagina via e-mail of social media. Deze methode is eenvoudig in te zetten naast andere verkoopmethodes.

De Superloten zijn bij uitstek geschikt om verkocht te worden door volwassenen of de sponsorcommissie, maar ook steeds meer oudere jeugdleden maken er gebruik van. Zij verkopen bijvoorbeeld een Superlot aan een oom met een bedrijf of aan een seniorenteam. Deze methode is eenvoudig in te zetten naast andere verkoopmethodes.

Voordelen

Voordelen

     * Binnen een half uurtje staat uw online actie klaar.

     De online verkoop is gratis.

     * De vereniging is geen tijd kwijt met het invoeren  van verkochte loten.

     * De online verkoop regelt u gemakkelijk thuis.   

     * Mogelijkheid om loten aan bedrijven te verkopen  als mini-sponsoring.

     * In één klap 50 loten verkocht en dus
€ 120,- voor  de vereniging!

     * Met de Superlotverkoop maakt uw club kans op het Grote Clubfeest t.w.v. € 5.000,-.


Kunnen wij ook meerdere methodes gebruiken?
Jazeker, het is zelfs slim om meerdere (of zelfs alle!) verkoopmethodes in te zetten. Houd hierbij rekening met de doelgroep, zoals aangegeven in het schema, en verkoop vanuit senioren, bestuur en/of sponsorcommissie Superloten aan lokale ondernemers. Daarnaast kunt u ook gemakkelijk een online actiepagina aanmaken om online extra loten te verkopen. Voor iedere vereniging is er een perfecte combinatie van verkoopmethodes samen te stellen.


Contant, Eenmalige machtiging, Superlot en Online verkoop.


Uitleg in film
Bent u benieuwd hoe de methodes Eenmalige Machtiging, Contant en Superlot werken?
Bekijk ze dan hieronder in een filmpje:

Verkoopmethode Contant


Verkoopmethode Eenmalige machtiging


Verkoopmethode Superlot


Online verkoopmethode

Verkoopboekje bekijken


Zo ziet de cover van het verkoopboekje 2017 eruit!

In beide verkoopboekjes vindt u 20 pagina’s voor 20 lotenkopers. Loten zitten niet in de boekjes. Deze moeten apart besteld worden, als u meedoet met de methode contant. Doet u mee met eenmalige machtiging? Dan bestelt u alleen verkoopboekjes en voert u alle gegevens uit de boekjes in op onze website. Pas dan zijn de loten daadwerkelijk verkocht. De afmeting van het verkoopboekje is 210 mm breed bij 107 mm hoog. Dat is hetzelfde formaat als vorig jaar.

  • Wat is de Grote Clubactie?
  • Verkoopmethodes
  • Kosten
  • Stappenplan

Doe mee! Schrijf direct uw vereniging in

Net als ruim 6.000 andere clubs uit heel Nederland.

Schrijf uw vereniging in