Piet Paulusma koopt 1e lot

Gisteren kocht weerman Piet Paulusma symbolisch het 1e lot van de Grote Clubactie van zijn oude voetbalvereniging Tzum, gelegen in het gelijknamige plaatsje Tzum in Friesland. Het vrouwenteam en de jeugdleden van de voetbalvereniging mochten het lot aan Piet overhandigen.

Oud lid van V.V. Tzum

V.V. Tzum is voor Piet een vertrouwde plek. Vroeger was hij zelf keeper bij deze vereniging. Piet kent daarom het teamgevoel en het maatschappelijke belang van het verenigingsleven.

Weerman Piet Paulusma: ‘Zeker i.v.m. dalende subsidies en het betaalbaar houden van de contributie voor leden, herken en erken ik het belang van extra inkomsten voor een vereniging. De Grote Clubactie voorziet hierin en steunt de deelnemende verenigingen in hun actie. Wat een mooi initiatief! Daarnaast is het ook leuk om te doen, ik heb zelf in het verleden ook loten gekocht van de Grote Clubactie.’

Start Grote Clubactie

Zaterdag 14 september start de Grote Clubactie 2019 en gaan er weer 250.000 lotenverkopers op pad. Door loten te verkopen, leveren de leden een bijdrage aan het realiseren van hun verenigingsdoelen. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat € 2,40 (80%) direct naar de club. Dit geld wordt besteed aan uiteenlopende doelen, zoals de aanschaf van nieuwe tenues of het opknappen van het clubhuis. Dit jaar nemen meer dan 5.000 verenigingen deel aan de Grote Clubactie.

Vanaf zaterdag kun je de enthousiaste lotenverkopers aan de deur verwachten. Koop jij ook een lot? Super! Jouw inzet is goud waard.

Bekijk de uitzending