Extra inkomsten voor jouw korfbalvereniging

Ontvang de digitale informatiefolder

Alex Berkhof

Clubcoördinator K.V. Revival

“De opbrengst kunnen we dit jaar o.a. investeren in jeugdtrainers en nieuwe materialen.”

Opbrengst € 5.639,-

Korfbalvereniging Revival weet de verkopers te motiveren

Patatjes en taart voor de leden!

Korfbalvereniging Revival uit Terschuur in Gelderland heeft de succesfactor ontdekt om zoveel mogelijk loten tijdens de Grote Clubactie te verkopen: het enthousiasmeren en belonen van leden. Afgelopen jaar werd het streefbedrag namelijk ruimschoots overtroffen en hebben de leden zich samen maximaal ingezet voor hun club.

Grootse campagne

De korfbalvereniging heeft groots campagne gevoerd om de Grote Clubactie onder de aandacht te brengen. Na het vormen van een werkgroep, werd de campagne opgestart en gecommuniceerd via de website en social media. Om niet alleen kopers enthousiast te maken, maar ook de leden te motiveren om zoveel mogelijk loten te verkopen, werd een gezamenlijke kick-off van de campagne georganiseerd.

Start-patatje en extra beloning

Coordinator Alex Berkhof: “Elke verkoper, 50 leden maar liefst, werden uitgenodigd voor het start-patatje. Eerst samen gezellig eten en vervolgens in groepjes het dorp in om loten te verkopen. Dat motiveerde ze wel! Iedere verkoper kreeg aan het eind van de actie een tas met het verenigingslogo cadeau. Bovendien werden de vijf beste verkopers extra beloond met trainingskleding. Via social media en WhatsApp hebben we de jeugdleden tussentijds geënthousiasmeerd en gemotiveerd. De onderlinge competitie om zoveel mogelijk loten te verkopen ontstond al vrij snel.” De actieve en effectieve campagne heeft geresulteerd in een mooie opbrengst voor de club: het streefbedrag van € 1.500,- werd ruimschoots behaald met een totaalopbrengst van € 5.639,20. Dit overweldigende bedrag moest natuurlijk gevierd worden met een lekkere taart. En dat vonden de leden zeker geen probleem!

Opbrengst voor opleiding en materialen

K.V. Revival heeft offline en online verkoopmethoden ingezet voor een maximaal bereik. Zo zijn er bijvoorbeeld 28 Superloten verkocht, goed voor € 150, - per stuk. Berkhof: “Wij zijn een erg hechte club, die door en met vrijwilligers kan bestaan. Iedereen draagt zijn steentje bij en ziet het belang van de doelen die wij hebben gesteld. Met de opbrengst van de Grote Clubactie kunnen we dit jaar o.a. investeren in de opleiding van jeugdtrainers en nieuwe materialen. Dit jaar doen we zeker weer mee!”

Wat is een realistische opbrengst voor jouw Korfbalvereniging?

In de Rekenmodule hieronder kun je zien hoeveel jouw vereniging kan ophalen met één actie.

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? Vul je totaal aantal leden in want de rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Waarom doen korfbalclubs mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Een actie bij jullie op de club

Willen jullie graag een actie opzetten binnen de vereniging dan kan de Grote Clubactie een goed initiatief zijn. Je kunt namelijk de actie zo groot maken als je zelf wilt. Nieuwsgierig welke mogelijkheden er zijn en wil je meer informatie ontvangen over de Grote Clubactie. Vraag dan de digitale informatiefolder aan.

Tip: Neem de informatiefolder mee naar de club en bespreek de mogelijkheden.

Informatiefolder voor Korfbalverenigingen

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie korfbalvereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Direct aan de slag? Dat kan!

Als jij jouw vereniging hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je vereniging direct in!