De Grote Clubactie bij het Jeugdjournaal!

Heb jij het ook gezien? De Grote Clubactie was zaterdag 14 september op het Jeugdjournaal te zien. Daarin vertelde de nieuwslezeres waarom de Grote Clubactie zo belangrijk is voor verenigingen. Het geld dat clubs ophalen, gebruiken ze namelijk om de club op te knappen, materialen te vervangen of een activiteit te organiseren.

Kunst en Kracht

Het Jeugdjournaal ging langs bij turnvereniging Kunst en Kracht uit Tilburg. De leden lieten zien waarom ze geld ophalen met de Grote Clubactie. Hun sportmaterialen zijn nodig toe aan vervanging. De clubcoördinator van Kunst en Kracht vertelt dat de club sporten voor iedereen betaalbaar wil houden. Als ze de contributie verhogen om daar de sportmaterialen van te betalen, kan niet iedereen blijven sporten bij de vereniging, want dan wordt het te duur voor sommige leden. Daarom doen ze mee aan de Grote Clubactie.

Loten verkopen hoort erbij

Uit de poll van het Jeugdjournaal blijkt dat 80% van de kinderen vindt dat loten verkopen voor je club erbij hoort. Vind jij het ook leuk om loten te verkopen? Super! Jouw inzet is goud waard!