Pannenkoeken voor de zwemmers

Zwem- en polovereniging Het Ravijn

NIJVERDAL – Het is een ‘best jaar’, zegt André van Olst, coördinator van de lotenverkoop voor de Grote Clubactie bij Zwem- en polovereniging Het Ravijn in Nijverdal. “Super. En we kunnen het geld goed gebruiken.” André heeft het over de 6.100 euro die zijn vereniging krijgt bijgeschreven, omdat de clubteams zo goed verkocht hebben. “Ruim 700 euro meer dan vorig jaar!” Waar het geld aan besteed gaat worden, moet het bestuur nog besluiten. “Maar dat we het aan de zwemmers, de poloërs en de synchroon zwemmers zelf uitgeven, dat lijkt me wel logisch.”

Pannenkoeken voor de zwemmers

Ook vorig jaar was de opbrengst voor de club met 450 leden een welkome aanvulling op het budget. Er waren nieuwe doeltjes nodig en netten. “We zoeken elk jaar weer naar nieuwe manieren om de lotenverkoop door de jeugdleden te stimuleren”, legt de coördinator uit. “Ook onze trainers zijn goed gemotiveerd om hun teams loten te laten verkopen. De jeugd krijgt kleine presentjes als ze het goed hebben gedaan.” En dit jaar wordt het feest nog eens extra opgeluisterd, zegt André. “Ze krijgen naast de presentjes een traktatie: we gaan pannenkoeken eten.” En dan lachend: ‘Die calorietjes mogen ze er dan later weer aftrainen!”

Opbrengst Overijssel

In Overijssel is door alle deelnemende verenigingen samen voor ruim 617.000 euro aan loten van de Grote Clubactie verkocht. Van dit totale bedrag gaat 80 procent naar de clubs die meededen aan de Grote Clubactie, naar rato van het aantal door hen verkochte loten.

Clubs verkopen elk jaar meer

De landelijke opbrengst voor de verenigingen is dit jaar bijna 9 miljoen euro geweest. De deelnemende clubs verkopen elk jaar meer loten dankzij de inzet van vooral de eigen jeugdleden. Directeur van de Nationale Stichting Grote Clubactie Frank Molkenboer is dan ook een gelukkig mens. Molkenboer: “De clubs laten zien dat de betrokkenheid van hun leden nog volop leeft. Nederlandse verenigingen tonen aan dat ze prima in staat zijn hun toekomst in eigen hand te nemen”, meent hij. “De ledenparticipatie bij de Grote Clubactie is onverminderd groot.”