Extra inkomsten voor jouw vechtsportvereniging

Ontvang de digitale informatiefolder

Lianne Sanders

Clubcoördinator Budovereniging De Hechte Band

“Zonder deze inkomsten is het een stuk lastiger om extra dingen te kopen”

Opbrengst € 7.000,-

Recordverkoop voor Budovereniging De Hechte Band

Vooraf gestelde doelen zijn nu realiteit

Voor Budovereniging De Hechte Band uit Mierlo is het geen vraag of ze jaarlijks meedoen met de Grote Clubactie. Zij nemen traditiegetrouw deel. Afgelopen jaar was niet zomaar een jaar: de club heeft een nieuw persoonlijk record bereikt! Bijna 3.000 loten werden verkocht en daarmee is er een bedrag van € 7.000,- opgehaald door de club. Wat is het geheim achter het nieuwe record van Budovereniging De Hechte Band?

Meer Superloten verkocht

Volgens clubcoördinator Lianne Sanders zat de extra winst hem in 2019 vooral in de gestegen verkoop van Superloten. “Wij prijzen ons met enkele enthousiaste ouders met een eigen bedrijf, die door de koop van een Superlot hun waardering voor de club willen uitspreken”. De succesvolle verkoop van Superloten plaatste Lianne telkens op hun website en socialmediakanalen: “Dit zorgt voor een wow-effect”.

De opbrengst is mooi besteed

Voor de budovereniging met circa 670 leden is de Grote Clubactie van groot belang. Lianne: “Zonder deze inkomsten is het een stuk lastiger om extra dingen te kunnen kopen”. Tijdens de Grote Clubactie van 2019 had De Hechte Band een duidelijk doel voor ogen. Van de opbrengst wilde de vereniging graag een grote, nieuwe judomat en een werppop aanschaffen en dat is inmiddels gelukt. Het was voor DHB even spannend of ze hun streefdoel van 2.500 loten ging halen, maar uiteindelijk gingen zij hier overheen.

Goede start

Tijdens de start van de Grote Clubactie is de budovereniging ook afgelopen jaar weer enkele uurtjes met een groepje op pad geweest om loten te verkopen. De gezamenlijke groepsverkoop werd afgesloten in de dojo met frietjes. In de periode daarna zijn de leden van De Hechte Band zelf nog actief aan de slag gegaan om de opbrengst te verhogen. De budovereniging combineerde verschillende verkoopmethodes. Zowel papieren loten, loten via het verkoopboekje, als Superloten werden verkocht.

Succes

Wat volgens de clubcoördinator het geheim achter een geslaagde Grote Clubactie is, is vooral positief in de actie staan en laten zien dat je erin gelooft dat je samen meer kunt bereiken. Lianne: “Het is belangrijk dat je het succes samen viert en zichtbaar maakt wat je bereikt hebt”. Om het succes te vieren, worden bij Budovereniging De Hechte Band de beste drie verkopers beloond met een mooie prijs. Daarnaast wordt er voor verkopers die 20 loten of meer hebben verkocht een ‘lotenverkopersuitstapje’ georganiseerd en ontvangen verkopers met 8-19 loten een waardebon, die te besteden is aan clubartikelen.

Wat is een realistische opbrengst voor jouw Vechtsportvereniging?

In de Rekenmodule hieronder kun je zien hoeveel jouw vereniging kan ophalen met één actie.

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen? Vul je totaal aantal leden in want de rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Inschrijven

Waarom doen vechtsportverenigingen mee?

  • 80% gaat direct naar de clubkas
  • Deelname is gratis
  • Clubs kunnen gebruik maken van handige tools zoals een (online) promotiepakket
  • Landelijke bekendheid, al bijna 50 jaar
  • Persoonlijke en servicegerichte organisatie

Een actie bij jullie op de club

Willen jullie graag een actie opzetten binnen de vereniging dan kan de Grote Clubactie een goed initiatief zijn. Je kunt de actie namelijk zo groot maken als je zelf wilt. Nieuwsgierig welke mogelijkheden er zijn en wil je meer informatie ontvangen over de Grote Clubactie. Vraag dan de digitale informatiefolder aan.

Tip: Neem de informatiefolder mee naar de club en bespreek de mogelijkheden.

Informatiefolder voor Vechtsportverenigingen

Loten verkopen op jouw manier!

Iedereen binnen jullie vechtsportvereniging kan loten verkopen, zowel jeugdleden als volwassen leden. Laat de jeugdleden met verkoopboekjes langs de deur gaan en vraag je oudere (jeugd)leden om online loten via WhatsApp te verkopen. Zet ook Superloten in, hiermee verkoop je direct 50 loten in een keer!

Informatie meenemen naar jullie vergadering op de club?
Vraag informatie aan

Jouw inzet is goud waard

We besteden heel wat tijd op de club. Aanmoedigen, vergaderen, klussen en alles daartussen. Iedereen zet zich in voor de club, zodat we samen mooie momenten beleven. En zijn er nieuwe goaltjes nodig, of geld voor een jubileum? Dan gaan we loten verkopen. Dus meld je vereniging nu aan voor de Grote Clubactie. Jouw inzet is goud waard.

Direct aan de slag? Dat kan!

Als jij jouw vereniging hebt ingeschreven voor de Grote Clubactie krijg je inloggegevens voor op onze website. Zodra je ingelogd bent, heb je de mogelijkheid om je verenigingsgegevens bij te werken en jullie verkoopmateriaal te bestellen. Het verkoopmateriaal ontvang je begin september en mogen vanaf de start op 19 september 2020 t/m eind november verkocht worden.

Schrijf je vereniging direct in!