Wat levert het op?

Bijna iedere club kan extra geld goed gebruiken. Clubhuizen hebben onderhoud nodig en materialen moeten worden vervangen. Bereken hier hoeveel jouw vereniging kan ophalen met de Grote Clubactie en wat de kosten zijn voor deelname.

Bereken je opbrengst

Wat is een realistische opbrengst?

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen?
Bepaal binnen de club wie de loten gaan verkopen. Dit kunnen kinderen zijn, maar ook volwassenen. Maak een inschatting van het aantal verkopers.

Gemiddeld verkoopt een verkoper 7 loten
Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 7 loten per verkoper. Met het voorbeeld rechts reken je eenvoudig uit hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Wij doen mee!

Kosten deelname

  • Deelname aan de Grote Clubactie is gratis.
  • Je hoeft geen minimum aantal loten te verkopen.
  • De eerste 100 verkoopboekjes zijn gratis. Daarna betaal je € 6,- per 25 boekjes.
  • Papieren loten koop je in per 25 loten. De prijs per lot is € 0,60. De opbrengst (€ 2,40 per lot van € 3,-) is direct voor jouw vereniging.
  • Verkoop je online, via eenmalige machtiging of een Superlot, dan betaal je € 0,10 per incasso.
  • Voor het verzenden van bestellingen rekenen wij maximaal € 7,50 per bestelling.

De Grote Clubactie in Nederland

In 2018 stond de Grote Clubactie voor de 46ste keer centraal bij duizenden verenigingen in de maanden september tot en met november. Als de grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland.

5.300 verenigingen namen deel aan de Grote Clubactie 2018. 2,9 miljoen loten werden er verkocht en de gemiddelde opbrengst per vereniging was weer hoger dan ooit. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst zelfs met 22% gestegen. Samen met de SupportActie behaalden we een opbrengst van bijna € 11 miljoen voor het Nederlandse verenigingsleven.

Verenigingen vertellen

Jaarlijks halen ruim 5.300 verenigingen samen bijna 9 miljoen op door hun deelname aan de Grote Clubactie. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging. Lees hier hoe zij erin slagen om hun doelen te halen!

Verenigingen vertellen