Wat levert het op?

Bijna iedere club kan extra geld goed gebruiken. Clubhuizen hebben onderhoud nodig en materialen moeten worden vervangen. Bereken hier hoeveel jouw vereniging kan ophalen met de Grote Clubactie en wat de kosten zijn voor deelname.

Rekenmodule

Bereken hier hoeveel je kunt ophalen

Loten
Aantal leden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal jeugdleden
Aantal jeugdleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Aantal volwassenleden
Aantal volwassenleden
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst
Superloten
Optioneel aan te passen
Aantal superloten
Verkochte loten
Opbrengst per lot
Verwachte opbrengst

Totaal opbrengst...

Opbrengst loten + opbrengst Superloten i

€ 0,00


Wij doen mee!

Bereken je opbrengst

Wat is een realistische opbrengst?

Hoeveel leden zullen er ongeveer loten gaan verkopen?
De rekenmodule gaat ervan uit dat 35% van het totaal aantal leden echt actief loten gaat verkopen. Op deze manier geeft de rekenmodule een realistische weergave van een opbrengst weer.

Gemiddeld verkoopt een actieve lotenverkoper 13 loten
Denk bij lotenkopers aan ouders, opa en oma, mensen uit de buurt en je komt al snel aan 13 loten per verkoper. Met de rekenmodule bereken je eenvoudig hoeveel loten jullie kunnen verkopen en wat hiervan de opbrengst* is. Voor superloten ligt dit aantal lager omdat dit per vereniging behoorlijk kan verschillen van 1 tot zelfs ver boven de 100.

*Let op: de uitkomst van de rekenformule is een indicatie. Het bedrag is een voorbeeld dat berekend is vanuit het gemiddeld aantal verkochte loten voor jeugdleden en volwassen leden in de afgelopen jaren.

Meer informatie

Kosten Grote Clubactie

Deelname aan de Grote Clubactie is gratis en er is géén minimum aantal loten dat verkocht hoeft te worden. De eerste 100 boekjes zijn bij de eerste bestelling gratis! Meer nodig? Dan betaal je € 6,- per 25 extra boekjes. Boekjes kunnen per 25 stuks worden besteld.

Bij verkoop via het verkoopboekje en het Superlot (via eenmalige machtiging) wordt € 0,10 per incassopoging berekend, op het moment dat de verkochte loten worden geïncasseerd. Papieren loten koop je vooraf in per 25 stuks. De inkoopprijs van een papieren lot is € 0,60. De verkoopprijs is € 3,-. Hierbij worden verzendkosten berekend (maximaal € 7,50 per bestelling).

De Grote Clubactie in Nederland

In 2018 stond de Grote Clubactie voor de 46ste keer centraal bij duizenden verenigingen in de maanden september tot en met november. Als de grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland.

5.300 verenigingen namen deel aan de Grote Clubactie 2018. 2,9 miljoen loten werden er verkocht en de gemiddelde opbrengst per vereniging was weer hoger dan ooit. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst zelfs met 22% gestegen. Samen met de SupportActie behaalden we een opbrengst van bijna € 11 miljoen voor het Nederlandse verenigingsleven.

Verenigingen vertellen

Jaarlijks halen ruim 5.300 verenigingen samen bijna 9 miljoen op door hun deelname aan de Grote Clubactie. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging. Lees hier hoe zij erin slagen om hun doelen te halen!

Verenigingen vertellen