<      Succesverhalen

“De Grote Clubactie creëert saamhorigheid binnen onze club”

Janneke Cloosterman
Coördinator Grote Clubactie MHC Fletiomare

€ 12.360,33
Doel: Blaashal

Voor MHC Fletiomare was de eerste deelname aan de Grote Clubactie meteen een succes! De club realiseerde in 2015 een bedrag van dik € 12.000. Een prachtig bedrag, wat zij hebben besteed aan hun doel: een blaashal. Clubcoördinator Janneke Cloosterman: “De Grote Clubactie creëert saamhorigheid en geeft positieve reuring binnen onze hockeyvereniging.” Wij spraken Janneke over de allereerste Clubactie van MHC Fletiomare.Jullie deden in 2015 voor het eerste jaar mee met de Grote Clubactie, en hebben direct een mega-opbrengst: maar liefst: € 12.360,33. Waar ligt dat aan?
Janneke vertelt: “We zijn een grote club met veel jeugdleden, dat zorgt ervoor dat je veel lotenverkopers hebt. We hebben ervoor gekozen om elke leeftijdscategorie op een eigen manier te benaderen. Voor een A-lid hadden we dus een andere prijs dan voor een F-je. Wij stellen namelijk, in samenwerking met sponsoren, prijzen beschikbaar voor de beste lotenverkopers. We hebben één duidelijk doel bepaald, waar iedereen profijt van heeft: een blaashal voor onze zaalhockeyactiviteiten. Wij vinden het ongelooflijk dat wij zo’n hoog bedrag hebben opgehaald. Wij zijn super trots op onze lotenverkopers!”

Hoe hebben jullie de Grote Clubactie op jullie vereniging aangepakt?
Janneke: “We hebben een werkgroep opgericht, taken verdeeld, communicatieplan geschreven, posters gemaakt, ophaal- en inleverweekenden voor de lotenboekjes op de club georganiseerd (gesponsord door KNAP-studiebegeleiding met bidons voor elk inleverende lid). Ook hebben we duidelijke e-mails gestuurd met teamleiderinstructies. Daarnaast hebben we al onze kanalen ingezet (website, Facebook, e-mail, Twitter, Fletio app). Wij vinden dat verkopende leden die ontzettend veel loten hebben verkocht, beloond moeten worden voor hun inzet. Daarom hebben we, per team en per individu, prijzen bedacht (opgesplitst in leeftijdscategorieën, zodat de beste lotenverkopers een cadeau krijgen dat bij hun leeftijd past). Voor de Grote Clubactie hebben we ook onze hoofdsponsor Rabobank ingezet, die per 2000 verkochte loten een zaalhockey goal sponsorde. Dat was natuurlijk super fijn! En verder: communiceren, communiceren, communiceren…”

“We hebben per team en per individu prijzen bedacht, opgesplitst in leeftijdscategorieën.”

Wat was het doel van jullie Clubactie in 2015 en hoe kwamen jullie op dit idee?
Janneke legt uit: “Het doel was een blaashal. We kozen voor dit doel omdat we wisten dat iedereen daar baat bij heeft en er was nog een flink bedrag nodig om dit te realiseren. Er zijn in de Gemeente Utrecht namelijk te weinig sporthallen om al onze teams te laten zaalhockeyen en men vindt het over het algemeen leuker om op eigen terrein te hockeyen.”

Met welke verkoopmethodes deden jullie mee?
“Wij hebben meegedaan met de methode eenmalige machtiging en online. Omdat dit ons eerste jaar was, vonden wij de methode eenmalige machtiging de meest praktische methode. Later hebben we online ook nog ingezet voor de oudere leden. We wilden het niet te ingewikkeld maken en alles op een ‘presenteerblaadje’ aanreiken. Dat hebben we dus ook gedaan. De methode eenmalige machtiging werkte het beste binnen onze vereniging.”, aldus Janneke.

Hoe betrekken en motiveren jullie leden, en dan met name de kinderen, om loten te verkopen?
Janneke: “We benaderen de jeugdteams via de teambegeleiders en hebben een concrete briefing gegeven. We horen van veel kinderen dat ze het ontzettend leuk vinden om loten te verkopen en dat is natuurlijk een goed teken. Wij merken dat het competitie-element erg goed werkt op een sportclub!”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket