<      Succesverhalen

“De jeugd verkoopt veel meer loten dan vorig jaar”

Rob Theunisse
Penningmeester Amstels Gymvereniging

€ 1495,-
Nieuwe toestellen voor de jeugd

Amstels Gymnastiek-Vereniging is één van de oudste gymnastiekverenigingen van Nederland. Deze vereniging, die al tientallen jaren meedoet aan de Grote Clubactie, viert komend jaar haar 150-jarig jubileum. De Grote Clubactie interviewde Rob Theunisse, penningmeester van Amstels GV.

Wat was het doel van jullie Clubactie in 2015 en hoe kwamen jullie op dit idee?
“Het doel is geld verzamelen voor de jeugd. Dit jaar gaan we een brug ongelijk aanschaffen voor de meisjes. Zo’n toestel kost ongeveer 4500 euro. Dit toestel schaffen wij aan omdat bij wedstrijd die brug verplicht is, maar helaas hebben wij zo’n brug nog niet ter beschikking.”

Met welke verkoopmethodes doen jullie mee?
“Aan de volwassen leden worden loten verkocht tegen contante betaling. De jeugdleden verkopen via de methode eenmalige machtiging, met verkoopboekjes.”

Wat was jullie tactiek om zoveel loten te verkopen?
“Onze tactiek is informeren en begeleiden. We informeren onze leden en potentiële kopers over de Clubactie. Daarnaast hebben we iemand binnen onze vereniging die de jeugdleden begeleidt gedurende de actie.”

Hoe verliep de verkoop van loten in 2015?
“Dit jaar gaat het ontzettend goed met de verkoop! Met name de jeugd doet het veel beter dan verleden jaar. We denken dat dit komt doordat er veel nieuwe jeugdleden lid zijn geworden van de vereniging.”

"Wij hebben geen sponsors; daarom is de Grote Clubactie voor ons een mooi middel om een fantastische opbrengst te realiseren!"


Waarom doen jullie mee aan de Grote Clubactie?

“Wij vinden het van groot belang voor de vereniging. Wij hebben geen sponsors; daarom is de Grote Clubactie voor ons een mooi middel om een fantastische opbrengst te realiseren!”

Wat gaan jullie doen in verband met jullie 150-jarig bestaan?
Er staan verschillende activiteiten in de planning, zoals:
- Een groot jubileum jaardiner in het Minerva paviljoen aan de Amstel.
- We hebben een dag de Sporthal De Pijp in Amsterdam Zuid gehuurd. In deze sporthal zullen demonstraties door onze eigen leden en jeugdleden plaatsvinden, maar ook door de KNGU en de ALO (Academische Lichamelijke Opleiding). Daarnaast zijn de burgemeester van Amsterdam, de wethouder sportzaken en verschillende kranten deze dag aanwezig.

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket