<      Succesverhalen

“Het kan alleen een succes worden als je zelf enthousiast bent.”

Lianne Sanders
Clubcoördinator

€ 4.800,-
Doel: aankoop materialen en onderhoud

Budovereniging De Hechte Band doet al zeker 20 jaar mee aan de Grote Clubactie. De afgelopen jaren is de opbrengst flink gestegen. De Grote Clubactie sprak met de vereniging over hun deelname in 2016. Aan het woord: Lianne Sanders, clubcoördinator van de Hechte Band.

Waarom doen jullie mee aan de Grote Clubactie?
Lianne vertelt: “Wij zijn een actieve en maatschappelijk betrokken vereniging. Voortdurend zijn wij bezig met het uitzetten van activiteiten voor onze leden en andere doelgroepen. Ook de aankoop van materialen en het onderhoud van onze dojo (de zaal waarin men vechtsporten beoefent) brengt de nodige kosten met zich mee. Daarnaast hebben wij behoorlijk wat leden die meedoen in onze Fairgroepen, speciale groepen voor aangepast sporten, en deelnemen aan Special Needs toernooien. De begeleiding en reiskosten zijn beduidend hoger dan die van reguliere sporters. Met het werven van extra inkomsten kunnen wij dit financieren.”

Met welke verkoopmethodes doen jullie mee?
“Wij verkopen loten via de contante verkoop, eenmalige machtiging en Superloten. De contante loten zijn erg handig indien mensen liever geen rekeningnummer invullen.”

De afgelopen drie jaar is de opbrengst flink gestegen. Hoe hebben jullie dat aangepakt?
“Wij stellen duidelijke doelen, maken tussentijds de aantallen zichtbaar. Ook betrekken wij de oudere leden erbij.”

Hoe motiveren jullie de jeugdleden?
Lianne: “Ook bij de jeugdleden maken wij het doel duidelijk kenbaar. Daarnaast proberen wij de jeugdleden te motiveren d.m.v. een beloning. Verkopers die minimaal 20 loten verkopen, belonen wij met een speciale lotenverkopersactiviteit. De verkopers die meer dan vijf loten verkopen, ontvangen een kleinigheidje. Uiteraard krijgen de drie beste verkopers een extra presentje.”

“Verkopers die minimaal 20 loten verkopen, belonen wij met een speciale lotenverkopersactiviteit.”


Hebben jullie al ideeën voor de Grote Clubactie 2017?
Lianne: “Wij gaan een extra plan uitwerken voor de verkoop van Superloten. Wij hebben al een idee, maar dit moeten wij nog concreet maken. Wij gaan ons daarbij vooral richten op de oudere jeugd.”

Tot slot: hebben jullie tips voor andere verenigingen die mee willen doen?
“Het kan alleen een succes worden als je zelf enthousiast bent. En ook een klein succes kan al heel groots zijn! Staar je niet blind op andere verenigingen, maar organiseer de verkoop op een manier die het beste bij jouw club past.”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket