<      Succesverhalen

“Motiveer de leden, want zij vinden het super leuk om een bijdrage te kunnen leveren.”

Mylène van Haaften
Clubcoördinator

€ 10.073,-
Doel: speeltoestel en aankleding clubhuizen


In 2016 deed HC Eemvallei voor het eerst in jaren weer mee met de Grote Clubactie. Met een opbrengst van ruim € 10.000,- en een plek in de top 10 was dit een groot succes! Mylène van Haaften vertelt over hun Grote Clubactie en het motiveren van verkopers.


In 2016 hebben jullie voor het eerst sinds jaren weer meegedaan en dat was een groot succes. Hoe hebben jullie de organisatie aangepakt?
Mylène: “Het was inderdaad een tijd geleden dat we mee hebben gedaan. We hebben de Grote Clubactie georganiseerd met 5 personen waarbij iedereen zijn eigen rol en verantwoordelijkheden had. Voor alle jeugdleden hebben wij boekjes besteld en een minimum van 7 loten per jeugdlid voorgesteld. De teammanagers hebben dit gecommuniceerd binnen de teams en de boekjes uitgedeeld.”

Hoe hebben jullie de lotenverkopers gemotiveerd?
“We zijn op zoek gegaan naar leuke prijzen voor de beste lotenverkopers, zowel individueel als op teamniveau. Dit hebben we natuurlijk ook naar iedereen gecommuniceerd. Dat gaf de verkopers extra motivatie. Sowieso bleek de opdracht van 7 loten per kind al een enorme drijfveer voor ze, de kinderen wilden dat aantal graag halen. Tot slot hebben wij bij de start al aangegeven waarvoor we wilden sparen.”

Waar gaan jullie de opbrengst dan aan besteden?
“Een speeltoestel voor de (jongere) kinderen en de aankleding van onze 2 clubhuizen. Het speeltoestel is een zeer gewenste aanschaf voor onze vereniging met ruim 1.100 jeugdleden. Ook het bezit van 2 clubhuizen biedt de nodige extra uitgaven en organisatie, vanuit de reguliere geldstromen van de club is hier absoluut geen financiële ruimte voor.”

Jullie hebben ruim € 10.000,- opgehaald. Een mooi bedrag! Hoe hebben jullie de opbrengst bekend gemaakt?
Mylène: “We hebben een geweldig resultaat behaald, met dank aan onze leden, en daar zijn we erg trots op. We hebben het dus groots gevierd met een feestmiddag voor alle jeugdleden en hun ouders (en natuurlijk ook voor onze overige leden). De jeugd werd op het veld geëntertaind door onze trainers of konden spelen op de springkussens, geschminkt worden en disco-en. Tijdens die middag is ook bekend gemaakt welke teams en individuen de prijzen hadden gewonnen. Zij werden op het podium geroepen om het applaus in ontvangst te nemen en hun prijs op te halen. De Grote Clubactie en deze afsluiting waren een groot succes!”

Tot slot: heb je nog een tip voor andere verenigingen?
“Motiveer de leden, want zij vinden het super leuk om een bijdrage te kunnen leveren.”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket