<      Succesverhalen

“Nooit verwacht dat we 25 Superloten zouden verkopen”

John Schapendonk
Clubcoördinator v.v. Uno Animo, Loon op Zand

€ 6.500,-
(Jeugd)-activiteiten en (trainings)materialen

Voetbalvereniging Uno Animo, uit Loon op Zand, verkocht met veel succes Superloten aan (lokale) bedrijven! Met het Superlot verkopen verenigingen 50 loten in één klap, wat gelijk staat aan €120,- voor de vereniging. Een lot kost namelijk €3,- waarvan 80% naar de club gaat. In dit artikel aan het woord: John Schapendonk, clubcoördinator van Voetbalvereniging Uno Animo.


Hoe kwamen jullie op het idee om Superloten te verkopen?
John vertelt: “Via een andere vereniging die deelneemt aan de Grote Clubactie: VV Excelsior Zetten. Op de website van de Grote Clubactie stond een verhaal over hun succes. Wij hebben vervolgens contact opgenomen met hun coördinator. Van andere verenigingen kun je veel leren over de Grote Clubactie.”


“Van andere verenigingen kun je veel leren over de Grote Clubactie.”

Wat was jullie tactiek om de Superloten aan de man te brengen?
“Gedurende de looptijd (van 19 sept t/m 19 november 2015) van De Grote Clubactie hebben wij middels een pakkende flyer een groot aantal bedrijven bezocht of per email benaderd met het verzoek of ze bereid waren deel te nemen aan de GCA. In deze flyer stond vermeld dat als mensen een Superlot kochten, zij op publiciteit konden rekenen. Dit bestond o.a. uit: een bericht op de website, een bericht op onze Facebook-pagina, een mailing naar onze leden en een bericht in de regionale krant. Met de vele honderden wekelijkse bezoekers op ons sportpark, hebben wij veel respons gekregen op onze oproep voor de aankoop van Superloten. Toen we met de actie begonnen waren we al lang blij als we vijf Superloten zouden verkopen. Nooit verwacht dat het er uiteindelijk 25 zouden worden. Dat vonden we erg verrassend en super leuk!”, aldus John.

Hoe was de verdeling tussen ‘gewone’ loten, online loten en Superloten?
“Wij hebben bijna 1500 ‘gewone’ loten verkocht en 25 Superloten (=1250 loten). De goed lopende verkoop was een goede stimulans voor de hele vereniging.”

Wat was het doel van jullie clubactie in 2015?
John: “v.v. Uno Animo is een vereniging is die graag wil meegroeien met de omgeving. Zeker in deze tijd waarin subsidies minder worden, kunnen we iedere vorm van financiële ondersteuning goed gebruiken. De opbrengst wordt met name besteed aan het organiseren van allerlei (jeugd)activiteiten en de aanschaf van diverse (trainings)materialen. Mede hierdoor kan de hoogte van de contributie zo laag mogelijk worden gehouden. Ook voor het organiseren van extra activiteiten tijdens ons 90-jarig bestaan volgend jaar, kunnen wij een mooi bedrag goed gebruiken. Het merendeel van de jeugd, gesteund door hun ouders en coaches, is op pad geweest om loten te verkopen voor ons doel: de (jeugd)activiteiten en (trainings)materialen. Hiermee konden ze binnen onze vereniging mooie prijzen winnen.”

Hoe lang doen jullie al mee aan de Grote Clubactie?
“Wij doen al vele jaren met veel plezier mee aan de Grote Clubactie. De Grote Clubactie vernieuwt continu en daar hebben wij ook profijt van. De verkoopmethode Superlot bestaat nog maar enkele jaren en voor ons is dit een prachtige aanvullende verkoopmethode. Ik zou het andere verenigingen meteen aanraden.”

Wat was voor jullie de aantrekkingskracht van de verkoopmethode Superlot?
John legt uit: “Wij vonden het prachtig om het enthousiasme en de spontaniteit van de Superlot-kopende bedrijven te zien. Door onze manier van aanpak hebben we alle bedrijven bezocht om een foto te maken van de overhandiging van het gekochte Superlot. Tijdens mijn bezoek kreeg ik vaak een rondleiding en op deze manier leer je elkaar beter kennen. Deelname aan de verkoopmethode Superlot betekent voor de club een goede stimulans en voor bedrijven een mogelijkheid om hun bedrijf te promoten en op deze manier hun steun te laten zien. Tijdens de actie hing onze kantine vol met posters met daarop de Superlot-kopers van betreffende bedrijven en elftallen. Ik vind dit een leuke manier om de sympathisanten van de club in het zonnetje te zetten.”

Meer info over de verkoopmethode Superlot? Klik dan hier.

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket