<      Succesverhalen

“Ons doel: een jubileumfeest!”

Jan Raateland
Clubcoördinator CGV Die Haghe, ’s-Gravenhage

€ 11.053,05
Jubileumfeest

Christelijke Gymnastiekvereniging Die Haghe (CGV Die Haghe) uit ’s-Gravenhage heeft in 2015 een mega-opbrengst gerealiseerd: maar liefst € 11.053,05. De vereniging kan dit bedrag goed gebruiken voor het jubileumfeest dat binnenkort plaatsvindt. Clubcoördinator Jan Raateland vertelt over hun aanpak.

Hoge opbrengst
Dit jaar heeft CGV Die Haghe een enorm hoge opbrengst gerealiseerd. Clubcoördinator Jan Raateland vertelt: “Enkel in 2008 hadden wij een hogere opbrengst, dus het is een goed Clubactie-jaar voor ons geweest. Wij waren in 2008 bezig met de inrichting van de nieuwe Turnhal in Den Haag en hebben dat jaar extra hard gewerkt om een hoog bedrag te halen. Met € 11.053,05 opbrengst in 2015, staan wij in de top 10 van verenigingen met de hoogste opbrengst via de Grote Clubactie. Hiermee zijn wij de beste van Zuid-Holland. Daar zijn wij natuurlijk heel trots op!”

Doel: een jubileumfeest
Dit jaar was het doel van CGV Die Haghe: een mooi jubileumfeest. Jan legt uit: “We bestaan in 2016 namelijk 90 jaar en dat willen we graag vieren. Daar is uiteraard wel geld voor nodig. De Grote Clubactie biedt dan uitkomst. Tijdens het jubileumfeest gaan we optredens uitvoeren in een grote circustent. Deze tent kost veel geld en om dat mogelijk te maken stond die grote tent symbool voor het te realiseren doel: zoveel mogelijk loten verkopen. In iedere les werd een afstreeplijst opgehangen. Voor iedere volgende les werden de kinderen aangemoedigd om bij elkaar, per les, in ieder geval 200 loten te verkopen. Dat lukte vrij goed!”

Verkoopmethode eenmalige machtiging
“Ons doel, het jubileumfeest, hebben wij gerealiseerd met de methode eenmalige machtiging. Wij hebben gekozen voor deze verkoopmethode omdat dit de meest eenvoudige verkoopmethode was voor onze leden. Van onze leden is 90% tussen de 4 en 12 jaar. Met de methode eenmalige machtiging hoeven kinderen niet op pad met geld en loten.”, aldus Jan.

Betrokkenheid
Jan: “Zoals ik al zei werd er iedere les een afstreeplijst opgehangen. Voor iedere les werden de kinderen aangemoedigd om bij elkaar, per les, in ieder geval 200 loten te verkopen. Daarnaast hebben wij ontzettend geluk met het enthousiasme van de trainers. Want zij moeten er uiteindelijk voor zorgen dat hun groep, de lotenverkopende kinderen, aangemoedigd worden. Iedere week, in de periode van half september t/m half oktober, vroegen de trainers hoe de lotenverkoop was verlopen. Die betrokkenheid is belangrijk voor een goed resultaat van een Clubactie. Wij hebben de kinderen ontzettend positief aangemoedigd, kwamen met ideeën voor een nóg betere verkoop en stelden ook een traktatie in het vooruitzicht. Dat zorgde voor extra motivatie!”

"Betrokkenheid is belangrijk voor een goed resultaat van een Clubactie."


Grote Clubactie: een meerwaarde
“De Grote Clubactie is echt een meerwaarde voor ons”, zegt Jan Raateland. “Het is een gemakkelijke actie om te organiseren en het is leuk om je in te zetten voor je vereniging. Wij hebben een mooi bedrag opgehaald met de Grote Clubactie en daardoor ben ik nóg enthousiaster geworden!”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket