<      Succesverhalen

De best verkopende gymnastiekvereniging van 2016!

Berthe van de Weem
Clubcoördinator

€ 10.585,29
Doel: nieuwe Air-track-balken

Jullie doen al jaren mee aan de Grote Clubactie. Wat vinden jullie er zo leuk aan?
Berthe: “Met onze clubleden een gezamenlijk doel stellen om een zo groot mogelijk bedrag binnen te halen. Kinderen zijn bereid om hiervoor actief bij familie aan te kloppen en de deuren langs te gaan. Landelijke bekendheid van de actie helpt om kinderen met een beperkte uitleg geld te laten ophalen. Daarnaast zorgt het voor saamhorigheid buiten de vereniging omdat leden vaak samen loten gaan verkopen. Als laatste factor is het competitie-element belangrijk. Wij creëren een sportieve competitie om succesvol te zijn.”

“Wij creëren een sportieve competitie om succesvol te zijn.”


Hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen om zo’n mooi bedrag op te halen?
“De motivatie van jeugdleden is erg belangrijk; zij verkopen de loten. Daarom proberen wij om ze te motiveren met beloningen. Hoe meer loten ze verkopen, hoe meer speciale Hazenkamp-cadeautjes ze ontvangen. Ieder jaar zijn er andere cadeaus, zodat het voor al onze leden leuk blijft om deel te nemen. In 2016 kregen de leden bij een vol boekje met minimaal 20 loten een uniek Hazenkamp T-shirt; bij 40 loten ontvingen ze naast het T-shirt ook nog een originele Hazenkamp rugzak en bij 100 loten ontvingen ze ook een Hazenkamp trainingspak. Onze ervaring leert dat deze cadeautjes stimuleren om actief loten te verkopen. Tijdens de lessen wordt onderling geïnformeerd hoeveel loten er verkocht zijn, dit stimuleert leden die nog niet actief waren, om alsnog loten te verkopen.”

Wat gaan jullie doen met de opbrengst?
Berthe vertelt: “De Hazenkamp geeft les in circa 15 verschillende zalen en wijken. Een nieuwe Air-track-balk voor deze breedtesportzalen biedt veel mogelijkheden om turnsters sneller en veiliger nieuwe vaardigheden op de balk te leren. De balken worden gebruikt in verschillende wijkzalen, zodat zoveel mogelijk leden hier het voordeel van ondervinden.”

Heeft u een tip voor andere verenigingen?
“Geef de lotenverkopers een persoonlijk doel, zoals een leuk cadeau als ze een vol boekje hebben. En motiveer om meer boekjes vol te krijgen met extra cadeaus. Benoem daarnaast een clubdoel waar leden zelf ook actief gebruik van gaan maken.”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket