<      Succesverhalen

De eerste Grote Clubactie: een groot succes!

Mirjam Flinterman
Clubcoördinator

Ruim € 10.000,-
Doel: een speeltoestel

In 2016 heeft Voetbalvereniging SV Laren ’99 voor het eerst meegedaan met de Grote Clubactie. In het verleden waren er al wel eens ideeën, maar deze werden nooit gerealiseerd. Totdat een aantal enthousiaste moeders verschillende evenementen op zich namen, waaronder de Grote Clubactie. En met succes. SV Laren ’99 kreeg een mooie plek in de top 10, had de beste lotenverkoper én won het Grote Clubfeest. Menig club vraagt zich nu vast af: hoe pak je dat aan? Wij spraken met één van de enthousiastelingen, Mirjam Flinterman, over hun eerste Grote Clubactie.

Jullie besloten om mee te doen met de Grote Clubactie. Maar dan?
Mirjam vertelt: “Nadat we ingestemd hadden met de Grote Clubactie, zijn we gaan nadenken over de aanpak. Wat houdt de Grote Clubactie in? Welke verkoopmethodes zijn er? En wie is waar verantwoordelijk voor. Wij hebben de taken aangepast op ieders kwaliteiten. Iemand voor de administratie, een creatieveling, etc. Zo kan iedereen doen waar hij of zij goed in is.”

Jullie werkgroep was vanaf het begin al erg enthousiast. Hoe breng je dat over op de leden?
Mirjam: “Vanaf augustus hebben we alle leden een aankondiging gestuurd. Ook hadden we prijzen geregeld voor de beste lotenverkopers, zoals voetballen en bioscoopkaartjes. Voor het verspreiden van de boekjes met informerende brief hebben wij de hulp van de leiders ingeschakeld. Verder hebben wij de kantine versierd in Clubactie-stijl: met slingers, ballonnen en posters.”

Hoe is de actie verlopen?
“Naast de lotenverkoop via de eenmalige machtiging, hadden wij een aantal contante loten voor de verkoop langs de lijn en in de kantine. Het motiveren van de oudere jeugd vonden wij lastig. Daarom hebben wij alle leiders en teams gevraagd om een Superlot te kopen per team. Dan heeft iedereen zijn steentje bijgedragen en maakten wij kans op het Grote Clubfeest! De overige Superloten verkochten wij als mini-sponsoring. Wij hebben een groot sponsorbord gemaakt, deze staat in de hal van de kantine. Alle Superlot-kopers hebben een eigen bordje gekregen met daarop hun naam en logo. In totaal hebben wij een opbrengst gerealiseerd van ruim € 10.000,.-”

“Alle Superlot-kopers hebben een eigen bordje gekregen met daarop hun naam en logo.”


En jullie hebben de beste lotenverkoper…
“Ja, dat klopt! Fabian was onze beste lotenverkoper. Hij verkocht maar liefst 645 loten. Toen hij 450 loten had verkocht, vertelde hij dat hij ermee wilde stoppen. Ik heb hem toen verteld dat de beste lotenverkoper vorig jaar 611 loten had verkocht. Hij begon met rekenen en vroeg toen om nog wat boekjes. Het resultaat kennen we inmiddels!”

Om het succes nóg groter te maken, hebben jullie ook nog het Grote Clubfeest gewonnen!
“Tijdens de Grote Clubavond werd aan ons bekend gemaakt dat wij het Grote Clubfeest hadden gewonnen. Dit stond binnen 5 minuten op onze Facebook-pagina en website. Met dit mooie nieuws hebben wij zelfs de plaatselijke krant gehaald! In juni organiseren wij een einde-seizoensfeest. Dit gaan wij combineren met een DJ, een barbecue en een leuke activiteit. Dan nodigen wij uiteraard ook alle Superlot-kopers uit!”


“Met dit mooie nieuws hebben wij zelfs de plaatselijke krant gehaald!”


Tot slot…
“Voor 2017 zitten wij alweer vol met ideeën. Wij hopen dat het winnen van de iPad door Fabian alle andere kinderen motiveert. Ook hopen wij dat de leden die dit jaar niets hebben verkocht, toch een aantal loten gaan verkopen. Wij zien nog meer mogelijkheden in Superloten. Wij hebben allemaal een drukke baan, maar ondanks dat, zie je dat je met enthousiasme, goed overleg en taakverdeling heel veel mogelijk is om een prachtig resultaat te behalen. Wij kijken alweer uit naar de Grote Clubactie 2017!”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket