<      Succesverhalen

De opbrengst is meer dan verdriedubbeld!

Martine Paul
Clubcoördinator

€ 1.320.-
Doel: Praalwagen

Carnavalsstichting de Merwekrabbers deed in 2015 voor het eerst mee met de Grote Clubactie. Zij behaalden toen een opbrengst van bijna € 400,-. Een bedrag waarmee ze hun doel konden realiseren: nieuwe jassen voor de jeugd. In 2016 deden zij wederom mee. En met succes, want de opbrengst werd meer dan verdriedubbeld naar maar liefst € 1.320,! Daar zijn ze apetrots op! Martine Paul, clubcoördinator, vertelt over hun Grote Clubactie.

Een succesvolle actie
“In 2015 zijn wij veel te laat gestart en is de actie enkel bij onze jeugd opgezet. Veel kinderen hadden daardoor al via andere verenigingen de verkoopboekjes gehad. Dit jaar hebben we jong en oud betrokken bij de actie en zijn we eerder begonnen met informeren”, vertelt Martine.

Motiveren verkopers
“Met de deelnemers komen wij pas na de zomervakantie bij elkaar. Het carnavalsseizoen start namelijk vanaf 11 november. Elk jaar hebben wij wel een jaarlijkse kennismaking. Deze hadden wij afgelopen jaar op 1 oktober gepland, zodat we dit konden combineren met de verkoop van loten. De dansmariekes hebben tussen de dansoefeningen door een rondje in de wijk gemaakt om loten te verkopen. Wij motiveren de leden door uit te leggen waar wij het opgehaalde bedrag aan besteden en via o.a. WhatsApp houden wij ze op de hoogte. Daarnaast zetten wij uiteraard de drie topverkopers in het zonnetje!”

Goede communicatie is belangrijk
Omdat de Merwekrabbers tijdens de start van de Grote Clubactie niet vaak bijeen komen, merkt Martine dat goede communicatie erg belangrijk is. “Tijdens de actie is er veel op Facebook geplaatst, zodat onze volgers weten dat wij meedoen met de Grote Clubactie. Verder zijn er (bestuurs)leden op pad geweest om Superloten te verkopen. Uiteraard hebben wij dit ook bekend gemaakt via social media. Wij merken dat goede communicatie toch wel het sleutelwoord is.”

Clubdoel
Ook voor de opbrengst is er in 2016 weer een goede bestemming bedacht. Martine: “De opbrengst van de Grote Clubactie besteden wij dit jaar aan twee doelen. Op 28 januari hadden wij sinds jaren weer een groot carnavalsfeest in Dordrecht. Met een gedeelte van de opbrengst hebben wij carnavalsartiest Marco Kraats voor deze avond kunnen boeken. De rest besteden wij aan onze praalwagen. Hiermee trekken wij op zaterdag 25 februari door de binnenstad van Dordrecht. Onze hele groep, jong en oud, zal die dag stralen op een prachtige wagen.”

De Grote Clubactie 2017
“Uiteraard doen wij in 2017 ook weer mee. Echter zitten wij momenteel vol in onze voorbereidingen voor het komende carnavalsseizoen. Vanaf mei gaan wij ons weer richten op het nieuwe seizoen en gaan wij weer plannen maken voor de Grote Clubactie. Het zou toch geweldig zijn als we in 2017 weer over het bedrag heen gaan!”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket