<      Succesverhalen

Een bijzondere Grote Clubactie

Ron van Rooij
Voorzitter

€ 1.047,-
Doel: ondersteuning nieuwe leden

Theatergroep Spring is niet zomaar een theatergroep. Alsof acteren en dansen al niet genoeg uitdagingen heeft, hebben deze acteurs en dansers ook nog een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dubbelop de moeite waard om te gaan kijken naar de voorstellingen maar ook om te investeren in deze belangrijke vrijetijdsvoorziening. Ron van Rooij is voorzitter van het bestuur en vertelt:

“De groep bestaat uit 20 talentvolle acteurs, 12 talentvolle dansers en 24 vrijwilligers in alle theaterdisciplines. In het bestaan is de theatergroep afhankelijk van donaties en sponsoren. Zeker nu subsidies steeds meer worden stopgezet of verminderd. Extra opbrengsten zijn voor Theatergroep Spring van levensbelang.”

Een schot in de roos
“Het was onze eerste Grote Clubactie en die is meteen enorm goed bevallen. Een schot in de roos want het mes snijdt met deze actie voor ons aan twee kanten: we generen extra inkomsten én we zijn onder de aandacht bij het publiek ook als er geen voorstellingen zijn. Geweldig dat we door het zien van één enkele advertentie om mee te doen aan de Grote Clubactie al zoveel hebben gewonnen.”

Met de Grote Clubactie kunnen we groeien
“Extra inkomsten zijn voor ons op vele manieren belangrijk. Met de Grote Clubactie hadden we een bijzonder doel, en die hebben we gehaald! Een dansschool uit de omgeving stopte en daarmee kwam een groep dansers met een beperking op straat te staan. Die wilden we dolgraag bij Theatergroep Spring opnemen maar daarvoor was geld nodig. Dat is gelukt. Fantastisch om te zien en merken dat onze nieuwe leden direct door de bestaande groep werden omarmd. Met de dansers krijgen we echt een toegevoegde waarde voor onze voorstellingen in huis.”

De kracht van het eigen netwerk
“We zagen meteen de potentie van de Grote Clubactie maar vonden het moeilijk een praktische vertaalslag te maken naar onze organisatie met kwetsbare mensen. Natuurlijk waren wij het er als bestuur over eens dat niet onze leden loten moeten verkopen. We zijn daar heel zorgvuldig mee omgegaan. We hebben alle leden gevraagd om de Grote Clubactie alleen onder de aandacht te brengen bij directe vrienden en familie. Hen te vragen loten te kopen. Wij zijn als bestuur met alle andere vrijwilligers op pad gegaan om huis-aan-huis loten te verkopen. Met de Grote Clubactie haalden we meer dan 1000 euro op!”

Natuurlijk doen wij weer mee
“Dit jaar doen we weer mee. Met meer voorbereidingstijd want de vorige keer hebben we de beslissing laat genomen. Dit jaar starten we een tweede theatergroep in Den Bosch. Daar is echt behoefte aan. We hebben in 2015 gezien wat de Grote Clubactie kan opleveren. En zijn ervan overtuigd dat we er met een betere voorbereiding nog meer uithalen voor beide theatergroepen.”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket