<      Succesverhalen

FIT gaat ook dit jaar voor een fantastisch resultaat

Jeroen Licht
Wedstrijdjurylid en vrijwilliger

€ 3.200,-
Doel: nieuwe Airtumblingbaan

Nog een jaartje en dan vieren zij hun 75-jarig bestaan! Turnvereniging F.I.T. werd namelijk opgericht in januari 1942. F.I.T. stond voor Flink In Turnen. Heel veel later zijn de puntjes tussen de letters weggehaald en werd het officieel Turnvereniging FIT Amstelveen. Sindsdien trainen de turners en turnsters op zowel recreatief- als wedstrijdniveau en zijn zij aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gym Unie (KNGU). Om het hoge wedstrijdniveau te blijven halen én te overtreffen is goed materiaal nodig. Heel goed materiaal. Daarom is FIT steeds op zoek naar bronnen van inkomsten om dat te bekostigen.

Meedoen aan meerdere acties
Turnvereniging FIT Amstelveen neemt al jaren deel aan de Grote Clubactie. In combinatie met een zelf georganiseerde oliebollenactie haalde de vereniging afgelopen jaar hun doel. Jeroen Licht, wedstrijdjurylid en vrijwilliger, vertelt: “Eerder hadden we als doel een nieuwe turnvloer en vorig jaar gingen we voor een nieuwe Airtumblingbaan. We halen onze Grote Clubactie-doelstellingen eigenlijk altijd. Omdat een Airtumblingbaan wel erg kostbaar is, hebben we een aantal acties tegelijk ingezet om het bedrag bij elkaar te krijgen. Zo hebben we o.a. een ‘Statiegeldflessen actie’ en een ‘FIT Oliebollenactie’ gehouden. We zijn nu aan het overleggen wat het doel wordt voor dit jaar. Maar dat het ten goede moet komen aan alle leden, dat is voor ons een gegeven.”

Investeren om aantrekkelijk te zijn en blijven
“FIT is voor het grootste deel afhankelijk van lidmaatschapsgelden. Daarnaast zijn er een paar sponsoren en veel vrijwilligers. Omdat we de lidmaatschapsgelden zo laag mogelijk willen houden, zijn acties als de Grote Clubactie belangrijk om te blijven bestaan. Het helpt de turnvereniging om aantrekkelijk te zijn, ook de komende 75 jaar!

We betrekken ook de lotenverkopers bij onze Grote Clubactie
“We investeren veel in het motiveren van onze leden om loten te verkopen. Zo konden leden in het verleden een eigen ontworpen turnpakje winnen als ze de meeste loten verkochten. Een belangrijk aandachtspunt is het stimuleren van lotenverkoop. Want deur-aan-deur verkopen is echt bikkelen. Niet iedereen is thuis of wil de deur opendoen. Dat is niet altijd even motiverend voor onze, vrij jonge, doelgroep. Vooraf sturen wij de ouders vaak dan ook een e-mail met uitleg.’’

“Tijdens de Grote Clubactie hangen we een barometer centraal op met daarop de stand, die telkens verandert. Iedere keer is dat weer een spannend moment waar veel lotenverkopers naar uitkijken. Toen we de cheque uitgereikt kregen, hebben we die daarbij gehangen. 3200 euro is een prachtig resultaat! De turnvereniging is maar wat trots op de grote betrokkenheid van zowel de leden als de ouders. Met elkaar hebben we een gezellige en saamhorige vereniging opgebouwd de afgelopen 75 jaar, die zonder extra inkomsten van de Grote Clubactie niet op landelijk wedstrijdniveau mee had kunnen draaien.”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket