<      Succesverhalen

"Ieder jaar brengt de Grote Clubactie ons meer op"

Peter Paul Koenders
Penningmeester

€ 3.190,-
Doel: nieuw materiaal voor de jeugdleden

Voetbalvereniging Heerenveen bestaat al sinds 1920. Met deze lange geschiedenis is de vereniging diepgeworteld in de omgeving. De vereniging kent een groot ledenaantal. Zo’n 600 junioren en 125 senioren staan garant voor heel wat voetbaltalent en spektakel. Evenals tientallen vrijwilligers die dit mogelijk maken. Een vereniging kost geld. Veel geld. Om extra inkomsten te genereren kiest de vereniging al zo’n 15 jaar voor de Grote Clubactie. En ieder jaar met meer succes.


Peter Paul Koenders, penningmeester, vertelt: “Met de Grote Clubactie kun je relatief gemakkelijk veel geld genereren voor de vereniging. Met die opbrengst kopen we nieuwe materialen die nodig zijn voor wedstrijden en trainingen.”

Vanaf het eerste jaar dat de vereniging meedeed, 2000, verdubbelt de opbrengst steeds. Daarbij spelen vooral de verbeteringen in de eigen aanpak een grote rol. “In 2015 hebben we voornamelijk de leiders van de jongere leden gestimuleerd met de doelstelling: nieuw materiaal kopen voor de jeugdleden. Daardoor werd het belang en het enthousiasme voor en van hen meteen heel groot.”

Zoals de meeste penningmeesters is ook Peter Paul altijd bezig met het sluitend krijgen van de begroting. “Daarom is de Grote Clubactie voor ons belangrijk. Het is een makkelijke manier om aan extra inkomsten te komen, met bewezen resultaat. Maar dat gaat niet vanzelf. We leren van onze clubacties. Voor ons is belangrijk: op tijd aankondigen dat de Grote Clubactie weer gaat beginnen. Dat doen we op onze website maar ook via Twitter en rechtstreeks aan de leden. We geven dan ook meteen onze doelstelling aan: wat gebeurt er met het geld? Het is belangrijk dat je weet waarvoor je de loten verkoopt. Dat stimuleert. En we bouwen steeds een concurrentie-element in om hoger uit te komen dan het jaar ervoor. Dit jaar zetten we meer in op de oudere teams.”

“Als penningmeester ben ik indirect bij onze Grote Clubactie betrokken. Als bestuurslid ben ik medeverantwoordelijk voor de belangrijkste motivator: de doelstelling. Wat ik vooral geleerd heb van onze clubacties en meegeef aan andere verenigingen: pak de organisatie planmatig aan, communiceer duidelijk en regelmatig.”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket