<      Succesverhalen

N.S.V. '46 verkocht 85 Superloten

Johan Koole
Jeugdbestuurslid en clubcoördinator N.S.V. '46

€ 11.870,-
Doel: activiteiten en (trainings)materialen

Nadat N.S.V. ’46 in 2014 het Superfeest won, zijn zij in 2015 weer fanatiek aan de slag gegaan met de Superloten. En met succes: afgelopen jaar hebben zij er maar liefst 85 verkocht. Daarmee heeft de club de meeste Superloten verkocht van alle deelnemende verenigingen in 2015. In 2016 vieren zij hun 70-jarig jubileum. De financiële bijdrage hiervoor hebben zij gerealiseerd via de Grote Clubactie van 2015. Daarnaast gebruiken ze het geld van het gewonnen Superfeest hiervoor. Wij spraken met Johan Koole, over hun Grote Clubactie.

Waar is het allemaal begonnen?
Johan: “N.S.V. ’46 doet al mee sinds 1986, toen betaalde je vijf gulden voor vier loten. Dat jaar was de opbrengst 1.600 gulden en dat werd besteed aan de 11e jeugdolympiade in 1987. Tegenwoordig is deze jeugdolympiade uitgegroeid tot een weekend vol spelletjes en andere leuke activiteiten.”

Jullie hebben de meeste Superloten verkocht van alle deelnemende verenigingen in 2015. Wat was jullie tactiek?
Johan vertelt: “Een echte tactiek hebben wij niet, maar wat voor ons belangrijk is, is het persoonlijk benaderen van potentiële kopers. Dit kost best wel wat tijd dus je kunt daarbij lekker een kop koffie drinken. Gelukkig zijn er veel bedrijven die onze vereniging een warm hart toedragen, als je die benadert heb je al een streepje voor.”

Met welke verkoopmethode(s) hebben jullie nog meer meegedaan?
“Wij doen ook mee met de contante lotenverkoop, onze jeugdleden gaan hiervoor langs de deur. Dit is uitstekend verlopen, want zij zijn erg enthousiast!”

Wat was het doel van jullie Clubactie 2015?
“Met de actie van 2015 hadden wij verschillende doelen, in willekeurige volgorde waren dat:
- Trainingsmaterialen voor de jeugd.
- Een bijdrage aan de 40e jeugdolympiade, die plaatsvindt van 27 t/m 29 mei 2016.
- Wedstrijden van zowel het Nederlands heren- en dameselftal als andere betaalde voetbalclubs met de jeugd gaan bekijken.
- Een extra bijdrage, naast de Superprijs van 2014, aan ons 70-jarig jubileum op 6 en 7 mei.
- Als er nog geld overbleef, wilden wij dat gebruiken als medefinanciering van zonnepanelen op ons clubgebouw”

En.. hebben jullie deze doelen al kunnen realiseren?
“De doelen zijn gedeeltelijk gerealiseerd. We hebben verschillende trainingsmaterialen aan kunnen schaffen. Ook hebben we met de opbrengst verschillende wedstrijden bezocht. Zo zijn we met de meisjes bij de wedstrijd van het Nederlands Vrouwenelftal geweest: Nederland tegen Noorwegen, tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT). Met de jongens zijn we naar de competitiewedstrijd Volendam-MVV geweest. Tot slot staan de jeugdolympiade en het jubileumfeest voor de deur en ook de zonnepanelen zijn besteld!”


Wat vinden jullie zo leuk aan de Grote Clubactie?
“In de eerste plaats is het natuurlijk financieel aantrekkelijk om mee te doen, maar wij vinden het ook erg gezellig! De jeugd gaat langs de deuren en na afloop drinken en snoepen we wat in de kantine. En bij de trekking hopen we natuurlijk dat er een grote prijs op één van onze loten valt!”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket