<      Succesverhalen

Onze opbrengst is bijna verdrievoudigd!

Desirée Broekman & Ilse Tijdhof
Clubcoördinatoren kvv Quick’20

€ 21.801,-
Doel: Nieuwe materialen en betalen studerende jeugdtrainers


De Twentsche Courant Tubantia kopte al over de Gouden actie van voetbalclub kvv Quick’20. Hiermee refereerde de krant direct naar de Grote Clubactie, die bij de club een onverwacht groot succes was. Desirée Broekman en Ilse Tijdhof, organisators van de Grote Clubactie binnen kvv Quick’20, kijken dan ook vol enthousiasme terug op deze geslaagde actie. Een bedrag van bijna € 22.000, dat hadden zij niet verwacht! De succesfactor: Superloten. Wij spraken Desirée over deze geslaagde actie.

Succes met Superloten
Desirée vertelt: "Ons succes zit ‘m echt in de verkoop van Superloten. Ik had vorig jaar al Superloten verkocht, maar heb er dit jaar meer tijd in gestoken. De verkoop van Superloten heb ik grotendeels zelf opgezet. En bij de verkoop kreeg ik wat hulp van een paar lotenverkopers en onze voorzitter. Onze opbrengst is bijna verdrievoudigd. Waar we in 2016 rond de € 8.000 ophaalden, hebben we dit jaar een bedrag gerealiseerd van bijna € 22.000."

“Ons succes zit ‘m echt in de verkoop van Superloten.”

Ilse Tijdhof (links) en Desirée Broekman (rechts), organisators van de Grote Clubactie bij kvv Quick'20

Een echte winnaarsmentaliteit

Desirée: "Twee jaar geleden waren wij op de Grote Clubavond, bij een Intersport-filiaal bij ons in de buurt. Daar spraken wij een andere vereniging, die vertelde over de verkoop van Superloten. Toen dacht ik: dat kunnen wij ook! Dus ben ik ermee aan de slag gegaan. Ik ging diverse bedrijven langs en had binnen de kortste keren 29 bedrijven gevonden die een Superlot van onze vereniging wilden kopen. Dat vond ik destijds al een enorme prestatie. Ik heb een echte winnaarsmentaliteit en dacht dit jaar: het móet lukken om nóg meer Superloten te verkopen. En zo geschiedde. Wij verkochten 129 Superloten! Ik ben persoonlijk langs gegaan bij 375 bedrijven. Daarnaast heb ik er 125 benaderd via de mail. Maar al gauw merkte ik dat dat niet helemaal werkte. De kracht zit ‘m toch echt in de persoonlijke benadering. En het enthousiasme waarmee we het brengen."

Publiciteit voor de Superlot-koper
"Jazeker! De Superlot-koper krijgt publiciteit in ruil voor zijn aankoop", vertelt Desirée. "Het bedrijfslogo hangt een jaar lang in het clubgebouw. Op twee grote posters in schilderijen. Ook krijgt het bedrijf eenmalig een vermelding van hun logo in ons clubblad Zwart Op Wit."

Prijzen winnen
"De kinderen konden mooie prijzen winnen, zoals een trainingsbal (bij 25 verkochte loten) of een trainingspak. Ik merkte dat deze prijzen de jeugd erg stimuleert! Wij stellen dat ieder kind minimaal twee loten moet verkopen en proberen hen ook te stimuleren zodat dat gebeurt. Wij publiceren een lijst van lotenverkopers die wel of niet hun verkoopboekje hebben ingeleverd. Daarmee hopen wij de verkoop ook te verhogen. Dit jaar zorgde dat ervoor dat de jeugdleden € 1.000,- meer hebben opgehaald ten opzichte van 2016; dat is natuurlijk super! Kortom: niet stil zitten als coördinator!"

Materialen en betalen studerende jeugdtrainers
"De KNVB heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor er wat nieuw materiaal nodig is, zoals nieuwe doeltjes. Dus het geld, wat we hebben opgehaald met de Grote Clubactie, gaat onder meer naar nieuwe doeltjes en nieuwe ballen en pionnen. Daarnaast betalen we hiermee de studerende jeugdtrainers, zodat onze jeugd op een goed niveau kan blijven voetballen", aldus Desirée.

Tips voor andere verenigingen
Of kvv Quick’20 nog tips heeft voor andere verenigingen? "Zeker! Begin met Superloten", zegt Desirée vastberaden. "En zorg dat je grip houdt op de organisatie. In het kader van: wie doet wat? Stuur een reminder naar leiders of alles lukt, of je nog kan helpen etc. Zorg voor een onderlinge competitie. En zorg dat je boekjes op tijd invoert. Bij ons was Ilse daarvoor verantwoordelijk en dat heeft ze met succes gedaan. Met die instelling kan elke club een fantastisch bedrag realiseren. En welke club heeft nou geen inkomsten nodig?"


Naast publiciteit in het clubblad Zwart Op Wit, krijgen Superlot-kopers ook publiciteit in de kantine


Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket