<      Succesverhalen

"Tijdens de Grote Clubactie bundelen we onze krachten"

Wilfra Deurloo
Clubcoördinator

€ 1.440.-
Doel: Nieuwe kleding en instrumenten

Majorettevereniging Apollonia uit Brouwershaven doet al (héél) lang mee met de Grote Clubactie. Samen met muziekvereniging Apollo, ook uit Brouwershaven, organiseren zij al zo’n 34 jaar een succesvolle actie. Wij spraken met ervaringsdeskundige en clubcoördinator Wilfra Deurloo over de organisatie van hun Grote Clubactie.

Jullie organiseren de Grote Clubactie samen met muziekvereniging Apollo. Hoe pak je dat aan?
Wilfra vertelt: “We zijn twee aparte verenigingen, maar tijdens de Grote Clubactie bundelen we onze krachten. Elk jaar starten we de actie met een feestelijk evenement! Wij doen dan een rondgang door de straten van Brouwershaven. De drumband en de majorettes lopen dan in hun uniform. De overige muzikanten van Apollo en de ouders van de majorettes nemen allemaal een wijk in Brouwershaven voor hun rekening. Zij bellen aan bij de huizen en verkopen loten. De opbrengst van deze avond delen wij door twee. Daarnaast ontvangt elk jeugdlid van beide verenigingen een verkoopboekje waarin ze, gedurende de hele actieperiode, nog extra verkochte loten kunnen noteren.”De afgelopen jaren is de opbrengst flink gestegen. Hoe hebben jullie dat aangepakt?
Wilfra: “Dat is een combinatie van verschillende factoren. De laatste jaren zijn er wat leden bijgekomen, dus dan zijn er ook meer verkoopboekjes in omloop. Onze leden wonen ook in omliggende dorpen, dus daar worden ook loten verkocht. Daarnaast laten we sommige leden elk jaar dezelfde wijk lopen. Mensen kopen sneller een lot als ze je al kennen. Tot slot proberen we de volgende dag terug te gaan als iemand niet thuis is.”

Wat doen jullie om de verkopers te motiveren?
“We hebben prijzen voor de beste lotenverkopers. Daarnaast communiceren wij duidelijk de clubdoelen. Zoals nieuwe schoenen of kleding bij de majorettes en nieuwe instrumenten voor de muziekvereniging. De verkopers weten dan waarvoor ze op pad gaan en dat motiveert!”

Hebben jullie ‘last’ van concurrentie in de omgeving? En zo ja, hoe gaan jullie hier mee om?
“Doordat we samenwerken zijn we geen concurrenten! Soms komt het wel eens voor dat mensen al een lot hebben gekocht van een andere vereniging. Maar als ze beide verenigingen een warm hart toedragen, dan kopen ze er meestal nog één!”

Hoe hebben jullie de opbrengst besteed?
“Dit jaar gaat de opbrengst naar nieuwe kleding voor de majorettes. We hadden al nieuwe pakken, maar daar moest nog een jasje overheen, dus dat kunnen we nu doen. Bij de muziekvereniging worden er nieuwe instrumenten aangeschaft!”

Tot slot: hebben jullie tips voor verenigingen die in 2017 de Grote Clubactie willen organiseren?
“Probeer zoveel mogelijk langs de deuren te gaan en laat jezelf zien! Leg aan de leden uit wat je met de opbrengst gaat doen en betrek de ouders erbij. Laat de ouders weten dat je iets nieuws wil aanschaffen voor de kinderen en dat op deze manier de contributie niet omhoog hoeft.”

Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket