<      Succesverhalen

"We hebben ons doel ruimschoots kunnen realiseren"

Mark van de Burgt
Clubcoördinator

€ 7.200,-
Doel: nieuwe trainingsmaterialen

UDI’19 is een voetbalvereniging uit Uden en doet al een aantal jaar op rij mee aan de Grote Clubactie. Elk jaar bedenken zij een concreet doel voor de opbrengst, waarmee zij de leden motiveren. In 2015 werd het doel ruimschoots behaald en konden zij door de actie van ISBC Sport (bekend van o.a. Masita Sportswear) nóg meer uit hun opbrengst halen. Aan het woord Mark van de Burgt, actief lid en al ruim 10 jaar penningmeester van UDI ’19.

Als penningmeester ben jij de contactpersoon voor de Grote Clubactie. Wat vind jij van dit initiatief?
“Ik vind het een super-initiatief. Het is een laagdrempelige manier om alle leden te betrekken in het werven van fondsen die ten goede komen aan de vereniging. Zo hoeven wij niet telkens bij dezelfde sponsoren aan te kloppen en maken we de leden medeverantwoordelijk. Doordat wij ieder jaar een concreet doel koppelen aan de opbrengst, merken wij dat de betrokkenheid van leden bij de vereniging wordt verhoogd.”

Doen alle leden actief mee?
“Praktisch de gehele vereniging doet mee. Wij vinden dat onze selectieteams het goede voorbeeld moeten geven en daarom stellen wij hen verplicht om 10 loten per persoon aan de man te brengen. Alle jeugdleden en ons G-team hebben de opdracht om 5 loten te verkopen. Onze ervaring is dat ieder jeugdlid deze 5 loten bij zijn directe familie relatief eenvoudig kan slijten. Door de concrete doelstellingen zijn er altijd een aantal leden die met elkaar willen strijden om de titel “beste lotenverkoper”. Afgelopen jaar heeft een speler uit ons G-team maar liefst 175 loten verkocht. Als penningmeester ben ik daar natuurlijk supertrots op. De kracht van de actie is dat iedereen zijn steentje bijdraagt en dat vele kleintjes uiteindelijk ook één groot bedrag vormen.”

Wat was jullie doel het afgelopen jaar?
“Afgelopen jaar was het doel om alle trainingsmaterialen te vernieuwen en verder uit te breiden met bijv. loopladders en kleine doeltjes. Met een opbrengst van € 7.200,- hebben wij dit doel ruimschoots kunnen realiseren. Tijdens de uitreiking van de cheque werden wij positief verrast. Vanuit ISBC Sport kregen we namelijk ook nog eens 50% extra budget bovenop onze opbrengst. Dit extra budget bood ons de kans om ook op het gebied van kleding en sportmedische materialen investeringen te doen in de club. Deze stonden eigenlijk pas voor een later moment op de planning.”

Een mooie meevaller dus. Wat hebben jullie daarmee gerealiseerd?
“Sinds het seizoen 2015/2016 maken wij gebruik van Sportdoc. Sportdoc is een sportmedisch merk. Van het extra budget hebben wij in eerste instantie onze voorraad tape, massageolie, koelspray en overige verzorgingsmaterialen aangevuld. Daarnaast hebben wij ons G-team, het best verkopende team, eerder dan gepland volledig in het nieuw gestoken.“

Tot slot, heb je nog een tip voor andere deelnemers aan de Grote Clubactie?
“Om de opbrengst te verhogen, kan ik echt iedereen aanraden om in samenspraak met de leden een concreet doel te kiezen voor de actie. Het gezamenlijk kiezen van een doel kun je redelijk eenvoudig inrichten door bijvoorbeeld een poll op de website."


Wilt u net als UDI'19 gebruik maken van de actie om uw opbrengst te verhogen met 50%? Lees dan hier meer!


Doe mee! Schrijf direct jouw vereniging in

Net als ruim 5.500 andere clubs uit heel nederland

Schrijf je vereniging in

Hulp nodig bij de organisatie?


Onze servidesk staat voor je klaar!

Service Desk
Liever telefonisch contact?
Bel 013-4552825

Wat kun je winnen?


Koop loten en maak kans op
de hoofdprijs: € 100.000,- 

Bekijk prijzenpakket